Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: «Πριν κλείσουμε τα μαγαζιά, να αλλάξει η Θεία Κοινωνία»
[Protagon]: «Πριν κλείσουμε τα μαγαζιά, να αλλάξει η Θεία Κοινωνία»

[Protagon]: «Πριν κλείσουμε τα μαγαζιά, να αλλάξει η Θεία Κοινωνία»

Την άμεση αλλαγή του τρόπου με τον οποίο εξακολουθεί να γίνεται η Θεία Μετάληψη, ζήτησε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορονοϊό. Πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες και κλείσουν επιχειρήσεις πρέπει να δούμε το θέμα με τη Θεία Κοινωνία, είπε, υπογραμμίζοντας πως δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρηματίες και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η Θεία Μετάληψη με αυτόν τον τρόπο.

«Επρεπε να έχει σταματήσει ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια, οικονομικές δραστηριότητες, διότι πρέπει να αποφασίσουμε, είναι δυνατόν να κλείσουμε ένα σωρό επιχειρηματίες, να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευρά της Εκκλησίας ας πούμε στην περίπτωση να βάλουν πλαστικό κουταλάκι για την Θεία Μετάληψη; Το θεωρώ απαράδεκτο», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Δερμιτζάκη που πρότεινε να γίνεται η Θεία Κοινωνία με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με το μεταλλικό κουταλάκι του κάθε πιστού.

«Είμαστε μία τρομερή εξαίρεση. Εάν η Εκκλησία αποφασίσει, όπως έχουν κάνει σε άλλες Εκκλησίες στον κόσμο να αλλάξει προσωρινά τον τρόπο της Θείας Μετάληψης, με πλαστικό κουταλάκι, με μεταλλικό κουταλάκι, να φέρει κάποιος από το σπίτι του, δεν ξέρω ποια θα είναι η ευελιξία που θα δείξει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!