Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πράσινοι και FPD βιάζονται να συγκυβερνήσουν – Η σέλφι για τους «συναρπαστικούς καιρούς»
[Protagon]: Πράσινοι και FPD βιάζονται να συγκυβερνήσουν – Η σέλφι για τους «συναρπαστικούς καιρούς»

[Protagon]: Πράσινοι και FPD βιάζονται να συγκυβερνήσουν – Η σέλφι για τους «συναρπαστικούς καιρούς»

Οσοι αμφέβαλαν ίσως και λίγο για την πρόθεση Πρασίνων και Φιλελεύθερων Δημοκρατών να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συγκυβερνήσουν τη Γερμανία, διαψεύστηκαν από μια εικόνα. Είναι η σέλφι που αναρτήθηκε στα social media από τη συνάντηση των ηγετών των δύο κομμάτων· μια συνάντηση που πρώτα έγινε το βράδυ της Τρίτης και μετά ανακοινώθηκε, και μάλιστα με έναν new age τρόπο, με μια εικόνα που θυμίζει περισσότερο μουσικό συγκρότημα και λιγότερο πολιτικούς. Νέοι καιροί, «συναρπαστικοί», όπως είπαν.

Στο ραντεβού ήταν τέσσερις: η Αναλένα Μπέρμποκ, υποψηφία καγκελάριος των Πρασίνων (που αναδείχθηκαν τρίτο κόμμα με 14,8%), ο συμπρόεδρος του κόμματος Ρόμπερτ Χάμπεκ, που κάποιοι τον θέλουν επόμενο αντικαγκελάριο της Γερμανίας, ο ηγέτης του FDP (τέταρτοι με 11,5%) Κρίστιαν Λίτνερ, ο οποίος δεν έχει διαψεύσει ότι θέλει το υπουργείο Οικονομικών, και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Βόλκερ Βίσινγκ.

Λίγα έγιναν γνωστά για τη συνάντηση που έλαβε χώρα σε μια μικρή αίθουσα της Μπούτεσταγκ, του γερμανικού κοινοβουλίου. Και οι τέσσερις, όμως, έγραψαν στην ίδια ανάρτηση στο Instagram:

«Στην αναζήτηση μιας νέας κυβέρνησης, διερευνούμε κοινά σημεία και γέφυρες πάνω από τις διαφορές. Και ήδη βρήκαμε κάποια. Συναρπαστικοί καιροί»!

Το ενδιαφέρον είναι όχι μόνο στην ανάρτηση –που μαρτυρά ότι Πράσινοι και FDP θα βρουν κοινό τόπο– αλλά και στο timing.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!