Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Πούτιν συνωμότησε για να γίνει πρόεδρος ο Τραμπ
[Protagon]: Ο Πούτιν συνωμότησε για να γίνει πρόεδρος ο Τραμπ

[Protagon]: Ο Πούτιν συνωμότησε για να γίνει πρόεδρος ο Τραμπ

Εγγραφα που διέρρευσαν από το Κρεμλίνο αποδεικνύουν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή σε μυστικούς πράκτορες να υποστηρίξουν τον «πνευματικά ασταθή» και «κομπλεξικό» Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Οπως υποστηρίζει το βρετανικό Μέσο Guardian , το παραπάνω σχέδιο συμφωνήθηκε σε μία σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας στις 22 Ιανουαρίου 2016 με τις ευλογίες του προεδρεύοντος ρώσου ηγέτη.

Το σκεπτικό των Ρώσων ήταν απλό: ένας Λευκός Οίκος στα χέρια του Τραμπ θα εξυπηρετούσε τους στρατηγικούς στόχους της Μόσχας, αφού ο πρόεδρος τον ΗΠΑ θα έχανε κύρος και διαπραγματευτική ισχύ εξαιτίας της «κοινωνικής αναταραχής» την οποία θα προκαλούσε στο εσωτερικό των ΗΠΑ η πολιτική του. Οι Βρετανοί λένε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες διατάχθηκαν εγγράφως να βρουν τρόπο ώστε να υποστηρίξουν τον Τραμπ και ότι το συγκεκριμένο έγγραφο φέρει την υπογραφή του Πούτιν.

Εκείνη τη χρονική στιγμή ο Τραμπ δεν είχε πάρει ακόμη το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα της προεδρικής υποψηφιότητας, έτσι οι Ρώσοι έριξαν το βάρος σε αυτήν την υπόθεση θέλοντας «πάση θυσία» να εξασφαλίσουν νίκη του Τραμπ. Ο Guardian διατείνεται ότι τα έγγραφα που αποκαλύπτουν τη ρωσική συνωμοσία τα γνώριζαν καλά οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι «πρόκειται για σοβαρή και εξαιρετικά ασυνήθιστη διαρροή μέσα από το Κρεμλίνο». Την περίπτωση πλαστογραφίας μάλλον την απέκλεισαν οι «ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες» στους οποίους απευθύνθηκε ο Guardian, κρίνοντας ότι το έγγραφο συνάδει με τον τρόπο σκέψης στο Κρεμλίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!