Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: ΠΟΥ: Η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό δεν είναι πολυτέλεια
[Protagon]: ΠΟΥ: Η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό δεν είναι πολυτέλεια

[Protagon]: ΠΟΥ: Η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό δεν είναι πολυτέλεια

Η ενισχυτική δόση του εμβολίου για τη λοίμωξη Covid-19 στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ένας καλός τρόπος προστασίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ευρώπη Χανς Κλούγκε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Η τρίτη δόση του εμβολίου δεν είναι μία πολυτέλεια η οποία έχει στόχο την επιπλέον ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κάποιου ήδη εμβολιασμένου και την οποία θα στερηθεί κάποιος που δεν έχει κάνει ακόμα καμία δόση. Είναι ο βασικός τρόπος για να κρατήσουμε ασφαλείς τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας», εξήγησε ο ίδιος, όπως υπογραμμίζει ο Guardian .

«Θα πρέπει να είμαστε λιγάκι προσεκτικοί με την ενισχυτική δόση, επειδή δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά επιστημονικά δεδομένα, πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας ωστόσο ότι «ολοένα και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η τρίτη δόση διατηρεί ασφαλείς τους ευάλωτους ανθρώπους και αυτό γίνεται από ολοένα και περισσότερες χώρες στην περιοχή μας».

Παράλληλα ο Κλούγκε κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πλεονάζοντα εμβόλια να τα μοιραστούν με άλλες χώρες, ιδιαίτερα αυτές στην ανατολική Ευρώπη και την Αφρική.

Πρόβλεψη για αύξηση νεκρών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρίνει αξιόπιστη την πρόβλεψη για 236.000 επιπλέον θανάτους από τη λοίμωξη Covid-19 στην Ευρώπη ως την 1η Δεκεμβρίου, σημείωσε ο ίδιος, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πρόσφατη στασιμότητα του ρυθμού εμβολιασμού στην Γηραιά Ηπειρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!