Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πού θα στείλουν τα εμβόλια που τους περισσεύουν οι χώρες της Ευρώπης;
[Protagon]: Πού θα στείλουν τα εμβόλια που τους περισσεύουν οι χώρες της Ευρώπης;

[Protagon]: Πού θα στείλουν τα εμβόλια που τους περισσεύουν οι χώρες της Ευρώπης;

Οι περισσότερες χώρες έχουν περιορίσει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, καθώς διερευνάται η αιτιολογική σχέση του με την πρόκληση σπάνιων θρόμβων στο αίμα.

Ωστόσο, κάποιες άλλες, όπως η Δανία, αποφάσισαν, προς το παρόν τουλάχιστον, να μη χορηγούν σε κανέναν το συγκεκριμένο σκεύασμα. Βέβαια, η χώρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες τοπικές αρχές, έχει δηλώσει ότι έθεσε υπό έλεγχο την πανδημία και έχει εξασφαλίσει άλλα εμβόλια για τους πολίτες της.

Η ανακοίνωση της Δανίας προκάλεσε ένα κύμα ζήτησης από άλλες χώρες, οι οποίες επιθυμούν να αγοράσουν τις δόσεις που έχουν περισσέψει.

Η Τσεχία ήταν η πρώτη που προσφέρθηκε να αγοράσει όλα τα εμβόλια από τη Δανία, ενώ ενδιαφέρον εξέφρασαν Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία.

Μπορούν όμως τα εμβόλια να τα χρησιμοποιήσουν άλλες χώρες; Θεωρητικά ναι, απαντά το BBC . Οι χώρες μπορούν είτε να πουλήσουν είτε να δωρίσουν τα εμβόλια που δεν χρειάζονται. Ωστόσο, το θέμα είναι σε ποιον;

Το καλό με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ότι αποθηκεύεται σε θερμοκρασία συντήρησης ψυγείου, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί και να μείνει αρκετό καιρό σε ειδικές αποθήκες, αλλά και να μεταφερθεί εύκολα σε άλλες χώρες.

Τι ισχύει όμως γενικά με τις αδιάθετες δόσεις και πόσες έχει η κάθε χώρα; Κανείς δεν γνωρίζει πόσες είναι οι αδιάθετες δόσεις σήμερα. Η Δανία, για παράδειγμα, έχει λάβει 202.920 δόσεις της AstraZeneca από τις 15 Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!