Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: ΠΟΥ: Μην περιμένετε να απαλλαγούμε από την πανδημία στα τέλη του 2021
[Protagon]: ΠΟΥ: Μην περιμένετε να απαλλαγούμε από την πανδημία στα τέλη του 2021

[Protagon]: ΠΟΥ: Μην περιμένετε να απαλλαγούμε από την πανδημία στα τέλη του 2021

Οι αριθμοί νοσηλευομένων και θανάτων από κορονοϊό θα μειωθούν, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι η ανθρωπότητα θα απαλλαγεί από την πανδημία μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Μάικλ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, δήλωσε ότι η πανδημία παραμένει επιθετική, ειδικά μετά τη νέα αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αυτήν την εβδομάδα, μετά από επτά συνεχόμενες εβδομάδες μείωσης.

«Θα ήταν πολύ πρόωρο και, νομίζω, μη ρεαλιστικό να σκεφτόμαστε ότι θα τελειώσουμε με αυτόν τον ιό μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου. «Αλλά νομίζω ότι σε αυτό που μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος, εάν είμαστε έξυπνοι, είναι στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στους θανάτους και στις τραγωδίες που σχετίζονται με αυτήν την πανδημία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΠΟΥ επικεντρώνεται στη διατήρηση της μετάδοσης του ιού σε χαμηλά επίπεδα, συμβάλλοντας στην πρόληψη εμφάνισης παραλλαγών και στη μείωση του αριθμού των μολυσμένων ατόμων.

Ο εμβολιασμός όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της πανδημίας των πλέον ευάλωτων εργαζομένων στον τομέα υγείας, θα «εξαλείψουν τον φόβο και την τραγωδία της πανδημίας», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο αγΤέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, χαιρέτισε την έναρξη των εμβολιασμών στην Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Αξιωματούχοι στην Ακτή του Ελεφαντοστού παραλαμβάνουν εμβόλια από την COVAX – REUTERS/Luc Gnago

Οι δύο χώρες είναι οι πρώτες που ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς μέσω του προγράμματος COVAX, που διανέμει εμβόλια στις φτωχότερες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!