Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: ΠΟΥ: Ισως ήρθε η ώρα η Ευρώπη να σκεφτεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους
[Protagon]: ΠΟΥ: Ισως ήρθε η ώρα η Ευρώπη να σκεφτεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους

[Protagon]: ΠΟΥ: Ισως ήρθε η ώρα η Ευρώπη να σκεφτεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους

Ηρθε η ώρα οι χώρες να ξεκινήσουν τον διάλογο για την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό στην Ευρώπη, η οποία έχει πληγεί σοβαρά, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρομπ Μπάτλερ, εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Μία τέτοια κίνηση, σχολιάζει ο ίδιος, θα μπορούσε, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις, να μειώσει το επιδημικό κύμα, και είναι κάτι που αξίζει να εξεταστεί από τις χώρες, υπό το πρίσμα της αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η Ευρώπη βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς καταγράφει το 60% των παγκόσμιων κρουσμάτων και θανάτων την τελευταία εβδομάδα.

Σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο έχει εμβολιαστεί συνολικά το 57% του πληθυσμού, σε σύγκριση με το 68% του γενικού πληθυσμού στη Βρετανία, γράφει η Telegraph . Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό φτάνει στο 67%, ενώ στην Ελλάδα είναι στο 63%.

Ωστόσο, ο Μπάτλερ αναγνώρισε ότι υπάρχουν παραδείγματα από την Ιστορία, τα οποία δείχνουν ότι τέτοιου τύπου εντολές, έχουν γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς χάνεται η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης προς το κράτος.

Τα ποσοστά εμβολιασμού σε Αυστραλία, Βρετανία, Ευρώπη, ΕΕ, ΗΠΑ και Ασία στις 24 Νοεμβρίου 2021

Την ίδια άποψη εξέφρασαν μιλώντας στην Telegraph και άλλοι ειδικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!