Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πότε θα ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα στην Αττική
[Protagon]: Πότε θα ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα στην Αττική

[Protagon]: Πότε θα ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα στην Αττική

Εξαιρετικά υψηλός φαίνεται να είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά στην Αττική. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τις πρώτες έντεκα ημέρες του Σεπτέμβρη καταγράφηκαν συνολικά 2.215 κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα 1.011 στην Αττική.

Ωστόσο, οι αριθμοί αναμένεται να μειωθούν, καθώς τα κρούσματα αυτά αφορούν την επιστροφή εκδρομέων από τα νησιά, και συγκεκριμένα άτομα που εκδήλωσαν συμπτώματα. Δηλαδή αφορούν κόσμο που επέστρεψε από τις διακοπές του πριν από περίπου 10 ημέρες.

Το αναμενόμενο την ερχόμενη εβδομάδα είναι να ξεκινήσει η μείωση του ημερήσιου αριθμού νέων μολύνσεων που ανακοινώνονται, καθώς το κύμα των εκδρομέων που επέστρεψαν και δικαιολογούσε ως σενάριο τα κρούσματα, έχει μειωθεί αισθητά.

Ετσι, δεν αιφνιδίασε τους ειδικούς ότι στην Αττική ο αριθμός των κρουσμάτων τις πρώτες 15 ημέρες του Σεπτέμβρη να είναι περίπου 100 την ημέρα.

Ωστόσο, αν τα κρούσματα αυξηθούν και άλλο τις επόμενες ημέρες, σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό θέμα που δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους ειδικούς.

Τότε, δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί το δεύτερο σενάριο, που παραμένει κλειδωμένο στο συρτάρι του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και προβλέπει αυστηροποίηση των μέτρων και στην Αττική.

Σχολεία

Σε αυτή τη φάση πάντως και δεδομένου ότι στην προγραμματισμένη σύσκεψη της Παρασκευής που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επιδημιολόγους και τους αρμόδιους υπουργούς, δεν υπήρξε καμία αναφορά σε νέα μέτρα, αλλά μόνο εκτίμηση επιδημιολογικών δεδομένων, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα των κατοίκων της Αττικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!