Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πότε θα δοθούν οι έκτακτες ενισχύσεις σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ
[Protagon]: Πότε θα δοθούν οι έκτακτες ενισχύσεις σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ

[Protagon]: Πότε θα δοθούν οι έκτακτες ενισχύσεις σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ

Πριν από το τέλος του έτους θα καταβληθούν οι έξτρα παροχές, προς τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ, που ανακοίνωσε τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 338,5 εκατ., με τον στόχο της κυβέρνησης να είναι διττός: από τη μία να επιβραβεύσει τους υγειονομικούς για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και από την άλλη να στηρίξει χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος της καθημερινότητας, λόγω των ανατιμήσεων σε βασικά είδη και υπηρεσίες.

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και όσοι λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που θα δουν στις 15 Δεκεμβρίου διπλάσιο ποσό στους λογαριασμούς τους.

Αναλυτικά οι δικαιούχοι της νέας αυτής έκτακτης παροχής:

1. Οι υγειονομικοί: Περίπου 100.000 υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα λάβουν επίδομα, ίσο προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η πληρωμή θα γίνει με τη μισθοδοσία στα τέλη Δεκεμβρίου στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 90 εκατ. ευρώ.

2. Χαμηλοσυνταξιούχοι: Περίπου 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, με απολαβές κάτω των 600 ευρώ, θα λάβουν από 250 ευρώ έκαστος, καθώς και επιπλέον 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!