Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πότε θα δημοσιοποιηθούν οι ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη;
[Protagon]: Πότε θα δημοσιοποιηθούν οι ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη;

[Protagon]: Πότε θα δημοσιοποιηθούν οι ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη;

Λίγοι το πήραν είδηση, αλλά ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν πραγματοποίησε τελικά την υπόσχεση-απειλή του να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015 – ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι θα το έκανε στις 10 Μαρτίου, αλλά η ημέρα πέρασε χωρίς κάποια αποκάλυψη.

Τώρα λέει ότι η δημοσιοποίηση θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δημοσιοποίηση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015 θα είναι το αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου που θα δώσει στις 16 Μαρτίου ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

– Σε μια εποχή που τα στρεβλά παρουσιασμένα γεγονότα του ’15 χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν τις ανάλγητες πολιτικές του ’20

– Σε μια εποχή που οι αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές μας λαμβάνονται πίσω από κλειστές, αδιαφανείς πόρτες ενισχύοντας την αποδόμηση της Ευρώπης στα μάτια των λαών

– Σε μια συγκυρία, τέλος, που η οικονομική ζημιά από τον κορωναϊό θα ρίξει την παγκόσμια οικονομία σε βαθιά ύφεση, και το Eurogroup συνεδρίασε εκτάκτως για να αποφασίσει ότι η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που… δεν θα κάνουν τίποτα.

Η αλήθεια για το πώς λειτουργεί αυτό το «άτυπο όργανο» με την τόσο καθοριστική επίδραση στις ζωές μας, πρέπει να βγει στο φως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!