Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: «Πόση αναλγησία πια!»: Εξαλλος ο Χατζηδάκης για τον ωχαδερφισμό υπαλλήλων του ΕΦΚΑ
[Protagon]: «Πόση αναλγησία πια!»: Εξαλλος ο Χατζηδάκης για τον ωχαδερφισμό υπαλλήλων του ΕΦΚΑ

[Protagon]: «Πόση αναλγησία πια!»: Εξαλλος ο Χατζηδάκης για τον ωχαδερφισμό υπαλλήλων του ΕΦΚΑ

Αντιμέτωπος με ένα ακόμα περιστατικό ακραίας αναλγησίας στον ΕΦΚΑ βρέθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σε σχετική ανάρτησή του δεν έκρυψε την οργή του για τη συμπεριφορά κάποιων υπαλλήλων του Οργανισμού.

«Οι αντιλήψεις ορισμένων στον ΕΦΚΑ δεν σταματάνε ποτέ να σε εκπλήσσουν. Σχεδόν κάθε μέρα, καινούργιες δυσάρεστες εκπλήξεις. Αλλά αυτή τη φορά παράγινε με τη γραφειοκρατική αντίληψη, τη στενοκεφαλιά και τον δεσποτισμό. “Εμείς κλεισμένοι στο καβούκι μας και ας πάνε να κόψουν το κεφάλι τους οι συνταξιούχοι”», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Χατζηδάκης, επικαλούμενος συγκεκριμένο περιστατικό στο ΝΑΤ.

Εκεί, όπως αναφέρει ο υπουργός, «444 γυναίκες χήρες ναυτικών δεν λαμβάνουν, μέχρι σήμερα, τη σύνταξη χηρείας που δικαιούνται, διότι έπρεπε να προηγηθεί η ψήφιση νομοθετικής διάταξης».

Αν και, όπως υπογράμμισε, ο νόμος ψηφίστηκε (νόμος 4826/2021, άρθρο 78) πριν από έναν μήνα, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μια εκκρεμότητα πολλών ετών, «οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, μέχρι σήμερα, δεν τον εφαρμόζουν! Επικαλούνται την ανάγκη υπογραφής σχετικής εγκυκλίου, ενώ ο νόμος είναι απολύτως ξεκάθαρος –λέει ότι δεν απαιτείται κανένας επανυπολογισμός σε αυτές τις περιπτώσεις– και το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να τον πάρουν, να τον διαβάσουν και να τον εφαρμόσουν».

«Πρόκειται –τονίζει– για έτοιμους συνταξιοδοτικούς φακέλους από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ, τους οποίους αρνούνται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να παραλάβουν, ενώ, την ίδια ώρα, οι 444 χήρες περιμένουν εδώ και χρόνια τις συντάξεις των θανόντων ανδρών τους».

«Πόση αναλγησία πια! Ως πότε θα κρύβονται ορισμένοι υπάλληλοι πίσω από τεχνητά εμπόδια που οι ίδιοι θέτουν δίχως να συναισθάνονται τις ανάγκες αυτών που υπηρετούν;» διερωτάται ο υπουργός εκφράζοντας την αγανάκτησή του και συμπληρώνει:

«Μου τα περιέγραψε αγανακτισμένος ο πρόεδρος του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος και γι’ αυτό ζήτησα από τη γενική διευθύντρια συντάξεων του ΕΦΚΑ να παρέμβει αμέσως στους υφισταμένους της και να τους ζητήσει να κάνουν τη δουλειά τους! Όχι δηλαδή να βρίσκουν 15 προβλήματα σε κάθε λύση! Αλλά να δώσουν επιτέλους τις συντάξεις σε όλες αυτές τις κυρίες, οι οποίες εν πάση περιπτώσει τις δικαιούνται εδώ και καιρό».

Και καταλήγει: «Μακάρι βεβαίως να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα στον ΕΦΚΑ! Τόσο εμείς στο υπουργείο όσο και ο Παναγιώτης Δουφεξής στον ΕΦΚΑ αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ένα βουνό προβλημάτων στον πιο προβληματικό οργανισμό της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!