Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πώς να ξεχωρίσετε τους νάρκισσους και άλλα Νομπέλ του τρελού επιστήμονα
[Protagon]: Πώς να ξεχωρίσετε τους νάρκισσους και άλλα Νομπέλ του τρελού επιστήμονα

[Protagon]: Πώς να ξεχωρίσετε τους νάρκισσους και άλλα Νομπέλ του τρελού επιστήμονα

Επιστήμη είναι να ξεκλειδώσεις τα μυστικά της Φύσης, αλλά και να απαντήσεις, έπειτα από έρευνα με όλους τους κανόνες, τι συμβαίνει όταν βάλεις μερικά σκουλήκια να… δονούνται σε υψηλές συχνότητες.

Αυτήν τη διαφορετική πλευρά τίμησε την Πέμπτη για 30η φορά σε online τελετή (λόγω κορονοϊού) το χιουμοριστικό επιστημονικό περιοδικό Annals of Improbable Research («Χρονικά της Απίθανης Ερευνας») που απένειμε τα εναλλακτικά βραβεία Ig, γνωστά και ως «Νομπέλ του τρελού επιστήμονα».

Πρόκειται για βραβεία που αναδεικνύουν χιουμοριστικές, απρόσμενες ή και άχρηστες ανακαλύψεις, οι οποίες όμως δεν παύουν να προωθούν το πνεύμα της επιστημονικής αναζήτησης. Αυτά που κάνουν τους ανθρώπους πρώτα να γελάσουν και μετά να σκεφτούν, όπως λέει το σκεπτικό των Ig Nobel.

Πολλοί από τους βραβευμένους –όσοι τουλάχιστον έχουν χιούμορ– τα έχουν παραλάβει οι ίδιοι. Οι νικητές παίρνουν έναν χάρτινο κύβο και ένα υπερπληθωριστικό χαρτονόμισμα των 10 τρισ. δολαρίων από τη Ζιμπάμπουε.

Ανάμεσα στις δέκα εφευρέσεις και ανακαλύψεις που τιμήθηκαν φέτος είναι η δημιουργία ενός μαχαιριού από τα παγωμένα κόπρανα του ίδιου του επιστήμονα, του ανθρωπολόγου Μετίν Ερεν του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Κεντ του Οχάιο, με το οποίο προσπάθησε να τεμαχίσει το δέρμα ενός ζώου, αποτυγχάνοντας όμως οικτρά. Ο Ερεν χαρακτήρισε την απονομή σε αυτόν του βραβείου Επιστήμης των Υλικών «ένα όνειρο ζωής που επιτέλους βγήκε αληθινό».

Το βραβείο Φυσικής δόθηκε σε μια έρευνα για το σχήμα που παίρνουν τα σκουλήκια στο χώμα, όταν υποβάλλονται σε δονήσεις υψηλής συχνότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!