Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Πώς προσγειώνεις την οικονομία μετά την Covid;
[Protagon]: Πώς προσγειώνεις την οικονομία μετά την Covid;

[Protagon]: Πώς προσγειώνεις την οικονομία μετά την Covid;

Στα 3 δισ. ευρώ το μήνα θα φθάσει το κόστος στήριξης της οικονομίας σε ένα καθολικό λοκντάουν στην χώρα. Πάνω από τα 30 δισ., και βλέπουμε, το συνολικό κόστος μετά από ένα χρόνο πανδημίας, για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, μόνο στην Ελλάδα.

Αν βέβαια περπατήσει κάποιος στην Πλάκα μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ, αυτά τα δισεκατομμύρια δεν βρίσκονται στις άδειες καρέκλες και τα στοιβαγμένα τραπεζάκια, ούτε στα κατεβασμένα ρολά. Δεν είναι ορατά. Πρόκειται όμως για υπαρκτά χρήματα που δίνονται και κρατούν χιλιάδες εργαζομένους και μικρό-επιχειρήσεις με το κεφάλι έξω από το νερό.

Πόσο; Τόσο – όσο. Μεγάλο ερώτημα: για πόσο ακόμη;

Μιλώντας για την εστίαση, κλάδο με 400.000 εργαζομένους στην πλάτη, τα συνολικά έσοδα διατηρήθηκαν στο διάστημα της πανδημίας στα επίπεδα του 2019 συνυπολογίζοντας ασφαλώς και τα σχεδόν 2 δισ. ευρώ που διατέθηκαν από το κράτος για την ενίσχυσή τους. Μιλάμε πάντα για τα δηλωμένα στην εφορία. Και πάλι όμως είναι ενδεικτικό του μεγέθους της κρατικής στήριξης.

Σύμφωνα με κύκλους του οικονομικού επιτελείου, ο τζίρος που δηλώθηκε από τον κλάδο της εστίασης το 2019 ανήλθε στα 6,4 δισ. ευρώ. Το 2020 ο μικτός τζίρος ανήλθε σε 6,13 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,2 δισ. ο πραγματικός τζίρος όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία, καθώς τα υπόλοιπα αφορούν στην ενίσχυση μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής και της κάλυψης αμοιβών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, στο πλαίσιο των αναστολών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!