Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πώς «ναυάγησε» το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Σάμο
[Protagon]: Πώς «ναυάγησε» το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Σάμο

[Protagon]: Πώς «ναυάγησε» το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Σάμο

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών την περασμένη Δευτέρα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επεσήμανε μεταξύ πολλών άλλων τη χαμηλή πληρότητα στα ραντεβού στη Σάμο, τη Νάξο, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Κάλυμνο. Κι όλα αυτά ενώ το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» για χτίστιμο τείχους ανοσίας για τον κορονοϊό στη νησιωτική χώρα, μετρούσε ήδη 20 ημέρες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στη Σάμο, σε βαθμό που να ανασταλλεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα λόγω απουσίας ενδιαφέροντος από τους κατοίκους!

Το πρόβλημα αποκάλυψε ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος αφού παρατήρησε ότι έκλεισε προσωρινά η πλαφόρμα των ραντεβού έκλεισε, επικοινώνησε με τον κ. Θεμιστοκλέους. Και ο τελευταίος τού είπε ότι ανεστάλη η αποστολή ειδικού κλιμακίου γιατρών που θα έκανε τους εμβολιασμούς, καθώς από τα 4.300 διαθέσιμα ραντεβού κλείστηκαν μόλις 110!

Σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανάδης σε ανάρτησή του στου Facebook:

Για μία ακόμη φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και είναι το μόνο όπλο που έχουμε σήμερα για την προστασία από τον κορoνοϊό.

Αυτή η άποψη δεν είναι αυθαίρετη, αλλά βασίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία που έχουν προκύψει από εκατοντάδες εκατομμύρια εμβολιασμούς που έχουν γίνει παγκόσμια.

Στο νησί μας, στη Σάμο, δυστυχώς το ποσοστό μέχρι σήμερα των εμβολιασμένων πολιτών δεν ξεπερνά το 35%, ποσοστό που μας κατατάσσει στις χαμηλότερες θέσεις πανελλήνια.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία», με συνεχείς και συντονισμένες, και σε οργανωτικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο, ενέργειες του Δήμου Ανατολικής Σάμου και ειδικότερα του Δημάρχου κ. Γ. Στάντζου και του Διοικητή του Νοσοκομείο Σάμου κ. Ν. Στεφανή έχει οργανωθεί μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου, με πολλές εμβολιαστικές γραμμές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!