Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πώς η Μελβούρνη νίκησε τον κορονοϊό
[Protagon]: Πώς η Μελβούρνη νίκησε τον κορονοϊό

[Protagon]: Πώς η Μελβούρνη νίκησε τον κορονοϊό

Ως κλινικός ψυχολόγος ο Τζέισον Τόμσον γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει στρες. Και καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η Μελβούρνη, αγωνίστηκε με ένα τρικυμιώδες δεύτερο κύμα του κορονοϊού στα τέλη του περασμένου έτους, βρισκόταν και ο ίδιο υπό τεράστια πίεση.

Με έξι εκατομμύρια ανθρώπους κλεισμένους μέσα στα σπίτια τους, η πόλη-φάντασμα περίμενε υπομονετικά να μπει και πάλι στον κανονικό, όσο γίνεται, ρυθμό της ζωής της.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ήταν ενοχλημένος που το μοντέλο του Τόμσον είχε πείσει τις τοπικές Αρχές της Βικτώριας να παραμείνουν σε lockdown περισσότερο από την υπόλοιπη χώρα και όσο έκρινε απαραίτητο η ίδια, η τοπική κυβέρνηση.

«Ούτε χρήματα, ούτε και κάποια επιβράβευση έχεις να λάβεις όταν είσαι υπεύθυνος για τη δημόσια Υγεία και πεις στους πολίτες ότι για να ξεπεράσουν την κατάσταση θα πρέπει να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», λέει ο Τόμσον στους Times του Λονδίνου. «Ολη αυτή την περίοδο, από το στρες η καρδιά μου χτυπούσε πιο γρήγορα».

Ο Τόμσον ήταν ένα από τα βασικά μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, που δημιούργησε ένα υπολογιστικό σύστημα με το οποίο «μοντελοποίησε» τον τρόπο αλληλεπίδρασης της κοινωνίας με την τεχνολογία.

Καταστήματα που έκλεισαν λόγω της πανδημίας και διατίθενται προς ενοικίαση σε πολυκατάστημα της Μελβούρνης, REUTERS /Sandra Sanders

Σε συνεργασία με συναδέλφους του, δημιούργησε ένα πρόγραμμα χρησιμοποιώντας υπερυπολογιστές, καθώς οι μετακινήσεις των πολιτών και άλλες περιοριστικές παράμετροι μεταβάλλονταν συνεχώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!