Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πώς γεννήθηκε τελικά ο κορονοϊός; Ισχυρότερο το σενάριο για νυχτερίδα στο πόρισμα του ΠΟΥ
[Protagon]: Πώς γεννήθηκε τελικά ο κορονοϊός; Ισχυρότερο το σενάριο για νυχτερίδα στο πόρισμα του ΠΟΥ

[Protagon]: Πώς γεννήθηκε τελικά ο κορονοϊός; Ισχυρότερο το σενάριο για νυχτερίδα στο πόρισμα του ΠΟΥ

Η Τρίτη θεωρείται μια ημέρα κρίσης για την πανδημία. Τότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού –η έρευνα έγινε από κλιμάκια του ΠΟΥ και επί τέσσερις εβδομάδες στη Γουχάν της Λαϊκής Κίνας και η δημοσιοποίησή της έχει καθυστερήσει αρκετά.

Τη Δευτέρα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ανέφερε ότι όλες οι υποθέσεις που μνημονεύονται στο πόρισμα της έρευνας για την προέλευση του κορονοϊού αξίζει να μελετηθούν.

«Ολες οι υποθέσεις βρίσκονται στο τραπέζι και αξίζουν επιπλέον και πλήρεις έρευνες, σύμφωνα με όσα έχω προς το παρόν», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στη Γενεύη, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Συνεργασίας της Γερμανίας Γκερντ Μίλερ, διευκρινίζοντας πάντως ότι το πόρισμα δίνει προτεραιότητα στην υπόθεση της μεταφοράς του ιού στον άνθρωπο μέσω ενός ζώου ενδιάμεσου ξενιστή και ότι θεωρεί «σχεδόν απίθανη» τη διαφυγή του από εργαστήριο.

Σύμφωνα με το Associated Press , που υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του το προσχέδιο του πορίσματος, η κοινή μελέτη του ΠΟΥ και της Κίνας σχετικά με την προέλευση της Covid-19 αναφέρει ότι η μετάδοση του ιού από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω ενός άλλου ζώου είναι το πιθανότερο σενάριο.

Το AP σημείωσε πως πολλά ερωτήματα μένουν αναπάντητα, αλλά η μελέτη δίνει εις βάθος λεπτομέρειες σχετικά με το σκεπτικό πίσω από τα συμπεράσματα της ομάδας των ερευνητών, οι οποίοι πρότειναν τη συνέχιση των ερευνών σε κάθε πεδίο, εκτός από την υπόθεση διαρροής από κάποιο εργαστήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!