Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πώς φτάσαμε στο ναυάγιο με τον Αποστολάκη
[Protagon]: Πώς φτάσαμε στο ναυάγιο με τον Αποστολάκη

[Protagon]: Πώς φτάσαμε στο ναυάγιο με τον Αποστολάκη

Τη Δευτέρα, μία εβδομάδα πριν, σε ξενοδοχείο στις παρυφές της Πλάκας, δύο παλιοί γνώριμοι, αμφότεροι Κρητικοί, συναντήθηκαν, καθώς ο ένας μετέφερε μια πρόταση. Οι δύο άνδρες ήταν ο Στέλιος Νικηφοράκης, διαχρονικός συνεργάτης της οικογένειας Μητσοτάκη και ο απόστρατος ναύαρχος, πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Aμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Νικηφοράκης ήταν επιφορτισμένος με το να βολιδοσκοπήσει τον Αποστολάκη για τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα. Επρόκειτο, αν μη τι άλλο, για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση: άνθρωπος που δεν ήταν ποτέ κοντά στη ΝΔ, αν και είχε καλές σχέσεις με ανθρώπους της, είχε διατελέσει Α/ΓΕΕΘΑ επί ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, είχε αρνηθεί να τον προάγει και αργότερα διετέλεσε υπουργός Αμυνας, μετά την αποχώρηση Καμμένου, ως προϊόν του θορυβώδους διαζυγίου του τελευταίου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση που μετέφερε ο Νικηφοράκης ήταν σαφής: αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο ναύαρχος ζήτησε λίγο χρόνο να το σκεφθεί και την επομένη τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα.

Εδώ αρχίζει και το πρόβλημα: σε συνομιλητές του ο κ. Αποστολάκης λέει πως αποκόμισε την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε πρόβλημα με την είσοδό του στην κυβέρνηση, αρκεί να υπήρχε συνεννόηση και επί της πολιτικής. Ο κ. Τσίπρας λέει σε δικούς του συνομιλητές ότι ποτέ δεν άφησε τον ναύαρχο να πιστεύει ότι συμφωνεί, καθώς δεν θεωρούσε την υπουργοποίησή του κίνηση συναίνεσης, από τη στιγμή που δεν θα υπήρχε συνεννόηση για την ασκούμενη πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!