Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πώς έπαιξε και κέρδισε ο Μακρόν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού
[Protagon]: Πώς έπαιξε και κέρδισε ο Μακρόν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

[Protagon]: Πώς έπαιξε και κέρδισε ο Μακρόν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Το καλοκαιρινό στοίχημα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είχε κάνει τα στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης να τρώνε τα νύχια τους από την ανησυχία. Θα μπορούσε η αμφιλεγόμενη απόφασή του να πιέσει τους πολίτες της χώρας να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού για να έχουν πρόσβαση σε διάφορες καθημερινές δραστηριότητες, όπως μουσεία, μπαρ και εστιατόρια και να έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους εμβολιασμένους ή το μέτρο θα έσκαγε σαν βόμβα στα χέρια του από τις πολλαπλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας;

Κάθε εβδομάδα, όπως γράφει το Politico , οι αρμόδιοι υπουργοί και το γραφείο του πρωθυπουργού περίμεναν με αγωνία τα στοιχεία για το μέγεθος των διαδηλώσεων στη χώρα. Τώρα όμως, καθώς η χώρα πλησιάζει τον στόχο της να εμβολιάσει 50 εκατομμύρια πολίτες, με τουλάχιστον μία δόση ως το τέλος Αυγούστου, τα στελέχη της κυβέρνησης Μακρόν μπορούν να πάρουν βαθιά ανάσα.

«Χτυπάμε τον εαυτό μας στην πλάτη, αν και γνωρίζουμε ότι ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα», δηλώνει σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης στο Politico. «Ο Μακρόν έλαβε μία σταθερή απόφαση και οι Γάλλοι του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Οι διαμαρτυρίες παρέμειναν οριακές», συμπληρώνει ο ίδιος.

Η απόφαση του γάλλου προέδρου να θεσπίσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, ήταν μία μη αναμενόμενη στάλα, η οποία ενδεχομένως να ξεχείλιζε το ποτήρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!