Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πώς έγιναν 348.038 τεστ κορονοϊού σε μία ημέρα;
[Protagon]: Πώς έγιναν 348.038 τεστ κορονοϊού σε μία ημέρα;

[Protagon]: Πώς έγιναν 348.038 τεστ κορονοϊού σε μία ημέρα;

Απότομη αύξηση περίπου 200% καταγράφηκε στον αριθμό των τεστ για τον κορονοϊό που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την επεξεργασία των δεδομένων του ΕΟΔΥ.

Οπως φαίνεται στο επιδημιολογικό δελτίο της Τρίτης, συνολικά έγιναν 348.038 τεστ σε όλη τη χώρα. Από αυτά, μόνο τα 17.828 ήταν PCR και τα υπόλοιπα 330.210 ήταν rapid.

Τα τεστ αυτά ήρθαν ως αποτέλεσμα του ανοίγματος των σχολείων, αλλά κυρίως λόγω των νέων μέτρων που εφαρμόζονται στη χώρα από τη Δευτέρα για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Από τα σχολεία, και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, υπήρξαν περίπου 1.500 self test που βγήκαν θετικά (εδώ ). Κάτι που σημαίνει ότι χρειάστηκαν επαλήθευση με rapid test.

Ωστόσο, τον αριθμό των τεστ φέρεται να έχει εκτοξεύσει η υποχρέωση όλων των υπαλλήλων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για ένα τεστ την εβδομάδα, η υποχρέωση τεστ όσων θέλουν να μετακινηθούν εκτός από πλοία και αεροπλάνα, με ΚΤΕΛ και τρένα, ενώ την ίδια στιγμή έκαναν και το πρώτο από τα δύο τεστ της εβδομάδας όσοι εργάζονται στον τουρισμό, τις κουζίνες και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Σύμφωνα πάντα με την επεξεργασία των δεδομένων από το δελτίο του ΕΟΔΥ, η θετικότητα διαμορφώνεται μόλις στο 0,84 (2,4% ο μέσος όρος της προηγούμενης εβδομάδας), καθώς τα κρούσματα που προέκυψαν από τα υπερπολλαπλάσια τεστ ήταν μόλις 28,36% πάνω από τον μέσο όρο των κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!