Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πώς «διέρρευσε» η έρευνα της ΕΥΠ για τους Παπαχρήστου – Μάλαμα αφού ενημερώθηκαν Τσίπρας – Βούτσης
[Protagon]: Πώς «διέρρευσε» η έρευνα της ΕΥΠ για τους Παπαχρήστου – Μάλαμα αφού ενημερώθηκαν Τσίπρας – Βούτσης

[Protagon]: Πώς «διέρρευσε» η έρευνα της ΕΥΠ για τους Παπαχρήστου – Μάλαμα αφού ενημερώθηκαν Τσίπρας – Βούτσης

Η πρώτη «βόμβα» είχε σκάσει μετά την αιφνιδιαστική κλήση για ανωμοτί καταθέσεις στην 18η Πταισματοδίκη Αθηνών 28 ατόμων, εκ των οποίων 16 πρώην και νυν αξιωματικοί της Αστυνομίας, έξι δικηγόροι και επιχειρηματίες. Οι κλήσεις αφορούσαν υποθέση διαφθοράς που σχετιζόταν με τη δραστηριότητα του εκτελεσθέντος με 18 σφαίρες Καλάσνικοφ, επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, τον Οκτώβριο του 2019, στο Χαϊδάρι (περισσότερα εδώ και εδώ ).

Βασικό πυλώνα της έρευνας αποτέλεσαν πολύμηνες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την περίοδο 2016-2018, (στη συνέχεια ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στην Εισαγγελία Διαφθοράς).

Στόχος των συγκεκριμένων παρακολουθήσεων της ΕΥΠ -επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ήταν η εξάρθρωση πολυπλόκαμου κυκλώματος επίορκων αστυνομικών που φέρεται να είχαν επαφές και συναλλαγές με ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, λεσχών, οίκων ανοχής κτλ. – κύκλωμα το οποίο είχε αποτελέσει (επανειλημμένα) αντικείμενο έρευνας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και τις δικαστικές αρχές χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη για την «Καθημερινή», τόσο ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, είχαν ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα της ΕΥΠ.

Η ενημέρωσή τους μάλιστα αυτή, φέρεται σύμφωνα πάντα με αναφορές της ίδιας της ΕΥΠ, να είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή της έρευνας στα ελεγχόμενα πρόσωπα!

Και αυτό λόγω φερόμενης εμπλοκής βουλευτή Πειραιώς της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο οποίος καταγράφεται από την Υπηρεσία Πληροφοριών να ειδοποιεί τον «αρχηγό» για την αποκάλυψη (και παρακολούθηση) της δράσης των μελών του κυκλώματος!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίεσυμα της «Καθημερινής» (εδώ ) στη σελίδα 38 της αναφοράς της ΕΥΠ αναφέρεται επί λέξει ότι «μετά την ενημέρωση του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Προέδρου της Βουλής από την Υπηρεσία μας, ο βουλευτής καλεί εκ νέου τον Μάλαμα και του αναφέρει για τη διαρροή που υπάρχει στη δράση τους».

Αποτέλεσμα ήταν οι ελεγχόμενοι να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν καρτοτηλέφωνα για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις: «Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα πλέον δεν χρησιμοποιεί τα καρτοτηλέφωνα για τον ορισμό των ραντεβού, αλλά πιθανόν την εφαρμογή Viber», επισημαίνεται στην αναφορά της ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, στο ερευνητικό υλικό που συνέλεξε τον Δεκέμβριο του 2016 η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (παραδόθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ εξετάστηκε και από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και την Οικονομική Αστυνομία, για να διαβιβαστεί τελικά στην 18η Πταισματοδίκη της Αθήνας) αφορούσε «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας» που «διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων νυχτερινών καταστημάτων όπως οίκοι ανοχής , “στούντιο” , strip show, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες , καζίνο, στην ευρύτερη περιοχή εντός κι εκτός Αττικής».

Το κύκλωμα, με «έσοδα περίπου 1.000.000 ευρώ μηνιαίως», αναφέρεται επίσης στο έγγραφο, «έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη “κάλυψη” σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς, με τη βοήθεια αποστράτων αξιωματικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!