Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πώς οι Belh@rra (και τα Rafale) «κλειδώνουν» το Αιγαίο
[Protagon]: Πώς οι Belh@rra (και τα Rafale) «κλειδώνουν» το Αιγαίο

[Protagon]: Πώς οι Belh@rra (και τα Rafale) «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Κορυφαίες επιδόσεις στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, εξελιγμένη ικανότητα ανίχνευσης αεροσκαφών, ενισχυμένη ικανότητα πολέμου επιφάνειας-αέρος και αντιμετώπισης νέων απειλών, όπως ο ασύμμετρος πόλεμος ή η υπεράσπιση στον κυβερνοχώρο.

Ολα τα παραπάνω καθιστούν τη (email protected) ικανή να ανταποκρίνεται σε ένα σύνθετο πεδίο επιχειρήσεων όπως το Αιγαίο Πέλαγος.

Οπως ανακοινώθηκε επισήμως από τον Πρωθυπουργό, η Ελλάδα θα αποκτήσει 3+1 φρεγάτες FDI (Frégate de défense et d’intervention), με διαμόρφωση η οποία επελέγη από το ίδιo το Πολεμικό μας Ναυτικό, και είναι ισχυρότερη από την αντίστοιχη γαλλική (περιλαμβάνει ραντάρ Thales SeaFire, σόναρ CAPTAS-4, πυροβόλο Oto Melara 76mm, 2 πυροβόλα των 20 mm σε τηλεχειριζόμενους σταθμούς, 8 πυραύλους επιφανείας – επιφανείας Exocet MM-40 Block 3, διπλό εκτοξευτή Sylver A50 8 θέσεων (συνολικά 16 θέσεις) για Α/Α βλήματα Aster 15/30 και 2 τορπιλοσωλήνες για τορπίλες MU90).

O όμιλος Naval Group έχει ονομάσει τη νέα φρεγάτα FDI «(email protected) » από το μοναδικό γιγαντιαίο κύμα της Ευρώπης: το Belharra. Το πρώτο “α” γράφεται με @ ως αναφορά στην εξαιρετικά ψηφιακή φύση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού.

Εξοπλισμένη με το κορυφαίο ραντάρ SeaFire και τους υπερσύγχρονους αντιαεροπορικούς πυραύλους ASTER 30, στην τελευταία τους έκδοση, η (email protected) προφέρει αεράμυνα περιοχής στις Μονάδες του Στόλου, σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 100 χιλιόμετρα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και αντιβαλλιστικές ικανότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!