Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πολιτικό θέμα με τη διαρροή των πρακτικών της Επιτροπής
[Protagon]: Πολιτικό θέμα με τη διαρροή των πρακτικών της Επιτροπής

[Protagon]: Πολιτικό θέμα με τη διαρροή των πρακτικών της Επιτροπής

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε τα όσα αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Δημοκρατία», που δημοσίευσε πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής ως μη θέμα. «Μήπως μου ξέφυγαν οι “συγκλονιστικές” αποκαλύψεις; Γιατί εγώ δε τις πήρα είδηση ποιες ήταν αυτές. Είναι 40 άνθρωποι (στην Επιτροπή). Υπάρχει περίπτωση να συμφωνούν αυτοί οι 40; Εχουμε συμφωνήσει ότι αυτοί θα διαφωνούν, θα συμφωνούν, θα ψηφίσουν. Η πλειοψηφία θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση. Την τελική ευθύνη την έχει η εξής μία κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρώην υπουργός.

Ωστόσο θέμα υπάρχει. Η δημοσιοποίηση-διαρροή πρακτικών από δύο συνεδριάσεις, της 176ης και της 180ης, από την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, αποκαλύπτει ορισμένα πράγματα. Πρώτον ότι πρακτικά στις συνεδριάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων όντως τηρούνται και μάλιστα με τις τυπικές διαδικασίες. Δεύτερον ότι το αποτύπωμα της κυβερνητικής παρουσίας είναι ιδιαίτερα ισχυρό –κατά κάποιους, τα πρακτικά διαψεύδουν τη θέση ότι η Επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει· φαίνεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις είναι η κυβέρνηση αυτή που απαιτεί και η Επιτροπή «νομιμοποιεί» με τις εισηγήσεις-αποφάσεις της.

Κατά τη «Δημοκρατία», υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας και ο Ακης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ –δύο άνθρωποι δηλαδή στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, όχι μόνο κατευθύνουν τα μέλη της Επιτροπής, αλλά φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις τις επιβάλλουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!