Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Politico σε Σολτς: Μην θυσιάσεις την Ευρώπη!
[Protagon]: Politico σε Σολτς: Μην θυσιάσεις την Ευρώπη!

[Protagon]: Politico σε Σολτς: Μην θυσιάσεις την Ευρώπη!

Η αποχώρηση της Ανγκελα Μέρκελ και το μπερδεμένο νέο τοπίο στη γερμανική πολιτική σκηνή μετά τις εκλογές της Κυριακής, προκαλούν ανησυχία στους ευρωπαίους εταίρους. Καθώς φαίνεται πως θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα μέχρι ο εντολοδόχος καγκελάριος να περάσει τον σκόπελο των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο κίνδυνος να μπει η ΕΕ σε δεύτερη μοίρα είναι πλέον ορατός

Οπως σημειώνει το Politico , το μήνυμα που στέλνουν οι αγχωμένοι ευρωπαίοι εταίροι προς τον νικητή των εκλογών Ολαφ Σολτς, είναι να μην θυσιάσει την Ευρώπη στον βωμό του σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Ο Πολ Τέιλορ, αρθρογράφος του Politico (το οποίο πλέον ανήκει σε γερμανικό μιντιακό κολοσσό), επισημαίνει ότι ο πειρασμός για τον νέο καγκελάριο να εστιάσει στα εσωτερικά θέματα σε βάρος της Ενωμένης Ευρώπης, θα είναι μεγάλος.

Ομως, «αυτό θα είναι ένα τρομερό λάθος», τονίζει. «Για σένα. Για τη Γερμανία. Και για την ΕΕ. Μπορεί οι εκλογές να έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της χώρας, αλλά ειδικά στο Βερολίνο, η διακυβέρνηση έχει να κάνει με την Ευρώπη».

Καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές και σοβαρές προκλήσεις -γεωπολιτικές αναταραχές, οικονομική αβεβαιότητα, πανδημία, κλιματική κρίση- χρειάζεται μία ισχυρή, ενεργή και δραστήρια Γερμανία. Και αυτές οι εκλογές, αυτή τη δεδομένη στιγμή, προκαλούν ανησυχία.

Η άνοδος του FDP, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, που αντιτίθενται στην οικονομική πολιτική της ΕΕ και τη χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών στον προϋπολογισμό, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα, καθώς το κόμμα αναμένεται να είναι μέρος του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!