Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Και «πόλεμος» ΕΕ – Βρετανίας για τα εμβόλια
[Protagon]: Και «πόλεμος» ΕΕ – Βρετανίας για τα εμβόλια

[Protagon]: Και «πόλεμος» ΕΕ – Βρετανίας για τα εμβόλια

Τελικά έγινε μια παγκόσμια ζούγκλα με τα εμβόλια. Οι μεγάλοι αγοραστές –κράτη οι ενώσεις κρατών όπως η ΕΕ– βρίσκονται σε έναν αδυσώπητο ανταγωνισμό μεταξύ τους και οι μεγάλοι προμηθευτές, φαρμακευτικές εταιρείες, σε ένα παιχνίδι εξουσίας και αθέτησης συμφωνιών υπέρ αυτού που δίνει τα περισσότερα ~στη μέση οι λαοί που περιμένουν με αγωνία τη λύτρωση.

Την Τρίτη, ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν υποστήριξε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη θέσπιση περιορισμών στις εξαγωγές εμβολίων κατά της Covid-19 από την ΕΕ, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις με την AstraZeneca και την Pfizer για τις αιφνίδιες περικοπές στις προμήθειες των εμβολίων μόλις έναν μήνα αφότου η ΕΕ άρχισε να εμβολιάζει τους πολίτες της. Ο έλεγχος των εξαγωγών επηρεάζει άμεσα την Pfizer η οποία έχει εργοστάσιο παραγωγής στο Βέλγιο και από εκεί στέλνει εμβόλια σε τρίτες χώρες, όπως είναι πλέον η Βρετανία.

Σε μια απάντησή του, το Λονδίνο προειδοποίησε τις Βρυξέλλες κατά του «εθνικισμού» των εμβολίων –«ο εθνικισμός των εμβολίων δεν είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ναντχίμ Ζαχάουι, υφυπουργός αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 στη Βρετανία.

Η ΕΕ έχει προτείνει να δημιουργηθεί ένα μητρώο για τις εξαγωγές εμβολίων καθώς επικρατεί απογοήτευση, αν όχι οργή, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!