Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: «Πληρωμένη» απάντηση Γεωργιάδη σε Παππά: «Εσείς πήρατε 3ο μνημόνιο, εμείς πήραμε 32 δισ. ευρώ!»
[Protagon]: «Πληρωμένη» απάντηση Γεωργιάδη σε Παππά: «Εσείς πήρατε 3ο μνημόνιο, εμείς πήραμε 32 δισ. ευρώ!»

[Protagon]: «Πληρωμένη» απάντηση Γεωργιάδη σε Παππά: «Εσείς πήρατε 3ο μνημόνιο, εμείς πήραμε 32 δισ. ευρώ!»

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, επιχείρησε να ασκήσει αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν ασκεί πολιτική ουσιαστικής στήριξης για τις πληγείσες λόγω κορονοϊού, επιχειρήσεις.

«Είμαστε δύο μήνες μετά την επιβολή των διοικητικών μέτρων κλεισίματος μεγάλου κομματιού της οικονομίας και οι επιχειρήσεις δεν έχουν δει μέτρα στήριξης», διαμαρτυρήθηκε ο κ. Παππάς, μιλώντας στη Βουλή, για να λάβει άμεση απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη.

«Εσείς πήρατε 3ο μνημόνιο, εμείς πήραμε 32 δισ. ευρώ!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφερόμενος στους ΄πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που προορίζονται για τη χώρα μας.

Ειδική αναφορά εξάλλου έκανε στην έναρξη λειτουργίας του νέου εγγυοδοτικού εργαλείου των 7 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, μέσω ειδικής πλατφόρμας.

«Είναι», τόνισε, «το μεγαλύτερο εργαλείο ρευστότητας που έχει δοθεί ποτέ για τις επιχειρήσεις. Βρείτε μου εσείς οποιαδήποτε στιγμή, από το 1830, που το Ελληνικό Δημόσιο να εγγυήθηκε 7 δισ. ευρώ, για να πάνε αποκλειστικά στις επιχειρήσεις. Είναι η πρώτη φορά. Αρα το υπουργείο Ανάπτυξης, η κυβέρνηση και η Ελληνική Δημοκρατία έχουν μια επιτυχία σήμερα».

«Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που βάλαμε σε λειτουργία εγγυοδοτικό ταμείο. Κινηθήκαμε με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα. Είναι ένα εργαλείο που άλλες χώρες έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσει από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, στην Ελλάδα ξεκινάει αρχές Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!