Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πλεύρης: Οταν διασωληνώθηκα αισθανόμουν ότι βρίσκομαι μεταξύ ζωής και θανάτου
[Protagon]: Πλεύρης: Οταν διασωληνώθηκα αισθανόμουν ότι βρίσκομαι μεταξύ ζωής και θανάτου

[Protagon]: Πλεύρης: Οταν διασωληνώθηκα αισθανόμουν ότι βρίσκομαι μεταξύ ζωής και θανάτου

Στη νοσοκομειακή λοίμωξη που είχε κολλήσει πριν από περίπου πέντε χρόνια αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τη Δευτέρα, κατά την πρώτη συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση της διασωλήνωσης. Μάλιστα, θυμάμαι όταν είχα αποσωληνωθεί και έβλεπα τους γύρω μου διασωληνωμένους, αισθανόμουν ότι βρίσκομαι σε ένα νεκρό χώρο μεταξύ ζωής και θανάτου. Είναι κρίμα να πεθαίνει τόσος κόσμος από νοσοκομειακές λοιμώξεις», τόνισε.

Μάλιστα, ο υπουργός έχει ζητήσει έρευνα και καταγραφή των νοσοκομειακών λοιμώξεων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αλλά και από τις ιδιωτικές κλινικές. «To θέμα δεν αφορά τον κορονοϊό, αλλά όλες τις παθήσεις και όλους τους ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί και έχουν κολλήσει τέτοιου είδους μικρόβια», σπεύδει να διευκρινίσει. «Αφορά συνολικά τον κόσμο που πεθαίνει στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στο πλαίσιο του ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων», τονίζει.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η Ελλάδα το 2018 ήταν η πρώτη χώρα σε νοσοκομειακές λοιμώξεις και αποδίδει το γεγονός όχι τόσο στην αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά, αλλά και στην κακή τήρηση των κανόνων αντισηψίας συνολικά στα νοσοκομεία. «Εγώ ως ασθενής όσες φορές μπήκα, δεν είδα τους υγειονομικούς να αλλάζουν γάντια πριν πάνε από τον έναν ασθενή στον επόμενο, ούτε να βάζoυν αντισηπτικό στα χέρια τους», λέει από την εμπειρία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!