Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: ΠΙΣ: Αμεση η ανάγκη να οργανωθεί το ΕΣΥ
[Protagon]: ΠΙΣ: Αμεση η ανάγκη να οργανωθεί το ΕΣΥ

[Protagon]: ΠΙΣ: Αμεση η ανάγκη να οργανωθεί το ΕΣΥ

«Παράθυρο ευκαιρίας» για τη σταθεροποίηση και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε επίπεδο συστήματος υγείας έχει η χώρα μας σε αυτήν τη φάση, εκτιμά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

«Και είναι ζωτικό να το εκμεταλλευτεί η πολιτεία άμεσα και οργανωμένα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του.

Τα μέτρα που επιβάλλεται να λάβει η χώρα επειγόντως, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, είναι:

  • Οργάνωση της εξωνοσοκομειακής φροντίδας με γιατρούς που είναι διαθέσιμοι με οποιοδήποτε τρόπο και δεν τους έχουμε εντάξει μέχρι στιγμής στον αγώνα κατά του Sars-CoV-2. Τέτοιοι είναι οι δικαιωμένοι και μη αποκατεστημένοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νέοι ιατροί σε αναμονή ανοίγματος των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, συμβεβλημένοι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί στα όρια της κρίσης λόγω clawback, ιατροί που αναμένουν προκηρύξεις θέσεων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό
  • Εμπέδωσης της ισότιμης συνεργασίας του κρατικού και του ιδιωτικού φορέα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή των ιατρικών συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση διευθέτηση των παραπάνω, ώστε να είμαστε έτοιμοι στα τέλη του φθινοπώρου για μια πιθανή επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας με περισσότερα κρούσματα που θα χρειάζονται νοσηλεία.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί ακόμα από τους πολίτες να υπαχθούν σε αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών μετά την επιστροφή από τις διακοπές, να τηρήσουν με επιμέλεια τα μέτρα προφύλαξης κατά την επάνοδο στην εργασία και το άνοιγμα των σχολείων –με πρωταρχικά την τήρηση των αποστάσεων, την υγιεινή των χεριών και τη χρήση μάσκας– ώστε να βιώσει η χώρα το δεύτερο κύμα της πανδημίας με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!