Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πειραιώς Σεραφείμ: «Δεν έκανε κάτι παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι»
[Protagon]: Πειραιώς Σεραφείμ: «Δεν έκανε κάτι παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι»

[Protagon]: Πειραιώς Σεραφείμ: «Δεν έκανε κάτι παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι»

Σαφή θέση υπέρ των ενεργειών του ιερέα στο Κουκάκι, ο οποίος κοινώνησε πιστούς την Κυριακή , πήρε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, λέγοντας ότι η πράξη του δεν είναι παράνομη.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, ο κ. Σεραφείμ είπε ότι «ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία». Εκανε μάλιστα λόγο για σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα και ισχυρίστηκε ότι η απαγόρευση αφορά τις συναθροίσεις.

Είπε δε ότι ο ιερέας στο Κουκάκι δεν έπραξε κανένα αδίκημα, δίνοντας στον αύλειο χώρο Θεία Κοινωνία «σε δυο παιδάκια τα οποία τα έφερε ο πατέρας τους στον δρόμο».

«Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», είπε.

Οπως επισήμανε, εκφράζει τη θέση του ως πιστός και όχι ως μητροπολίτης. Πρόσθεσε ότι «η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλλει δημόσια διαπράττει κακούργημα, προσβάλλει τη θρησκευτική μας ελευθερία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!