Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ποιος θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
[Protagon]: Ποιος θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

[Protagon]: Ποιος θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση για το νέο πλαίσιο για τις πορείες έχει ήδη ξεσηκώσει καλοκαιρινή θύελλα. Ειδικά τα κόμματα της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, έχουν «βγει στα κάγκελα», κάνοντας αναδρομές στη Χούντα και λέγοντας ότι κανείς από το 1971 και μετά δεν θέλησε να ποδηγετήσει τον τρόπο λαϊκής διαμαρτυρίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα ώριμο κοινωνικό αίτημα να μην κλείνουν 50 άτομα το κέντρο της Αθήνας, όποτε θέλουν, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: μετά το τέλος της καραντίνας, τον Μάιο, έγιναν 80 πορείες και διαμαρτυρίες, ενώ τον Ιούνιο 53. Στατιστικά, το Kέντρο ή ένα μέρος του, έκλειναν τρεις φορές την ημέρα. Αν λάβει κανείς υπόψιν την επιβάρυνση στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μη ισχύος του δακτυλίου και του Μεγάλου Περιπάτου, αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα επιτείνεται.

Η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο, το οποίο πατά στους άξονες της πρότασης του πρώην δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη, ύστερα από εργασίες Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν οι συνταγματολόγοι Αντώνης Μανιτάκης και Νίκος Αλιβιζάτος. Υπό αυτό το πρίσμα, το πολιτικό ερώτημα που επικρέμαται είναι: τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή;

Σήμερα, ο Γιώργος Καμίνης είναι βουλευτής Επικρατείας του κόμματος. Στη Χαριλάου Τρικούπη, όμως, προβληματίζονται έντονα από παραμέτρους του νομοθετήματος, όπως το ιδιώνυμο αδίκημα, σε περίπτωση διοργάνωσης πορείας που έχει απαγορευτεί, αλλά και συμμετοχής σε αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!