Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ποιοι έχουν προτεραιότητα στο εμβόλιο της γρίπης
[Protagon]: Ποιοι έχουν προτεραιότητα στο εμβόλιο της γρίπης

[Protagon]: Ποιοι έχουν προτεραιότητα στο εμβόλιο της γρίπης

Αναλυτικές οδηγίες για το ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι για τη γρίπη εξέδωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας. Το εμβόλιο της γρίπης, πάντως, φαίνεται ότι φέτος θα γίνει ανάρπαστο, κυρίως λόγω της ανησυχίας που υπάρχει για τον κορονοϊό, αφού η συννοσηρότητα από τους δύο ιούς είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και απειλητική ακόμα και για την ίδια τη ζωή.

Γι’ αυτό άλλωστε και το υπουργείο Υγείας επισημαίνει στην εγκύκλιο ότι «κατά την προσεχή περίοδο, ο ιός της γρίπης θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τον ιό SarS-CoV-2. Αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία απαιτεί την πιο πλήρη εφαρμογή του αντιγριπικού εμβολιασμού κατά την προσεχή περίοδο, με προτεραιότητα τον εμβολιασμό ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου».

Στόχος του εμβολίου της γρίπης φέτος δεν είναι μόνο η προστασία, αλλά και η μείωση των πιθανοτήτων ταυτόχρονης προσβολής και από τους δύο ιούς, που μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση των ασθενών, καθώς και η μείωση του φόρτου των υπηρεσιών υγείας και ειδικότερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα σε μια ενδεχόμενη αυξημένη ζήτηση.

Ταυτόχρονα, η ανησυχία των αρμοδίων εστιάζεται και στο γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας θα σπεύδουν στα νοσοκομεία για να εξετασθούν για Covid-19, όταν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, καθώς υπάρχουν πολλά κοινά στην εκδήλωση των δύο ιώσεων (εδώ ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!