Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πηγές Χρυσοχοΐδη: Κάποια στιγμή θα πρέπει να επέμβουμε για τα κοροπάρτι σε ΑΠΘ και Πάτρα
[Protagon]: Πηγές Χρυσοχοΐδη: Κάποια στιγμή θα πρέπει να επέμβουμε για τα κοροπάρτι σε ΑΠΘ και Πάτρα

[Protagon]: Πηγές Χρυσοχοΐδη: Κάποια στιγμή θα πρέπει να επέμβουμε για τα κοροπάρτι σε ΑΠΘ και Πάτρα

«Η Αστυνομία είναι ενήμερη αλλά δεν επεμβαίνει», είπε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, για τα κοροπάρτι με τους χιλιάδες «καλεσμένους» που στήνονται κάθε Σαββατοκύριακο στον χώρο του πανεπιστημίου και ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης -σε μία ακόμη παρέμβασή του- έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει ξανά προκαταρκτική έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των διοργανωτών.

Πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε πάντως αλλαγή πλεύσης ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των υπαίθριων πάρτι που διοργανώνονται σε σταθερή πια βάση στο ΑΠΘ και αλλού.

Σε ερώτηση μάλιστα γιατί η Αστυνομία αποφεύγει να επέμβει την ώρα μάλιστα που έχουν προηγηθεί τρεις εισαγγελικές παραγγελίες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, εξήγησε στον ΣΚΑΪ:

«Ημασταν εκεί. Κάνουμε συνεχείς ελέγχους εξωτερικά και περιμετρικά. Το Αριστοτέλειο έχει 37 εισόδους. Ελέγχουμε αυτοκίνητα, σταματάμε αυτά με τα ηχοσυτήματα αλλά δεν θα μπορούσαμε ένα επέμβουμε με 3.000 άτομα θα έπεφταν χημικά, θα είχαμε συμπλοκές τραυματισμούς και θα γινόταν κόλαση. Η Αστυνομία είναι παρούσα κάνει συνεχείς ελέγχους και προληπτικά και κατασταλτικά».

Αντίστοιχα και για τις εικόνες στην Πάτρα που όπως και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης έχουν προκαλέσει την αντίδραση των επιχειρηματιών που βλέπουν τα κορονοπάρτι να συνεχίζονται ενώ εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να κλείνουν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα (και χωρίς να επιτρέπεται μουσική), η ίδια πηγή απάντησε:

«Κάποια στιγμή θα γίνει και επέμβαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!