Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ποια απαγόρευση; Ουρές πιστών στις εκκλησίες για τον αγιασμό των Θεοφανίων!
[Protagon]: Ποια απαγόρευση; Ουρές πιστών στις εκκλησίες για τον αγιασμό των Θεοφανίων!

[Protagon]: Ποια απαγόρευση; Ουρές πιστών στις εκκλησίες για τον αγιασμό των Θεοφανίων!

Αγνοώντας επιδεικτικά τους νόμους, την κυβέρνηση και τα προστατευτικά μέτρα για τον κορονοϊό, που είχαν ανακοινωθεί στις 2 Ιανουαρίου και προέβλεπαν κλειστές τις εκκλησίες για τον κόσμο τα Θεοφάνια σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς της Covid-19, πολλοί ιεράρχες άνοιξαν τους ναούς τα ξημερώματα της Τετάρτης και επέτρεψαν στους πιστούς να παρακολουθήσουν τη λειτουργία.

Οπως εξάλλου είχε ανακοινώσει η Ιερά Σύνοδος, οι εκκλησίες ακολούθησαν τα μέτρα των Χριστουγέννων με περιορισμένο αριθμό πιστών σε κάθε ναό, ανάλογα με τα τετραγωνικά, κάτι όμως που η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει, διαμηνύοντας μάλιστα ότι «ο νόμος ισχύει για όλους». Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει για όλους.

Παρά το προσωπικό αίτημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (εδώ ) να αναλάβει η Εκκλησία τις ευθύνες της απέναντι στην πανδημία, ο ιεράρχης έκανε απλώς… μισό βήμα αποδεχόμενος (εδώ ) να μη γίνει δημόσιος αγιασμός υδάτων, αλλά όχι και να κλείσουν οι ναοί, όπως είχε αποφασίσει η κυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα; Μετά τη λειτουργία, που ολοκληρώθηκε στις 8.30 το πρωί, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές έξω από πολλές εκκλησίες με πιστούς που ήθελαν να πάρουν τα μπουκαλάκια με τον αγιασμό.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ουρές έξω από τους ναούς ήταν μεγάλες χωρίς την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, κάτι που ανησύχησε τους ειδικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!