Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πέτσας: Η κυβέρνηση επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό της έργο για να κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων
[Protagon]: Πέτσας: Η κυβέρνηση επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό της έργο για να κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων

[Protagon]: Πέτσας: Η κυβέρνηση επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό της έργο για να κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Τρίτη, συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια, τα οποία «αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό της έργο για να κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα εξής:

Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών υπουργείου Οικονομικών, από τον Χρήστο Σταϊκούρα
Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Το πρώτο μέρος αφορά σε φορολογικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα, η εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης για φυσικά πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, η ελκυστική φορολόγηση για τη δωρεάν παροχή μετοχών από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους, η απαλλαγή από φόρο, κράτηση ή ασφαλιστική εισφορά των υποτροφιών του Ελληνικού Ιδρύματος Ερευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καθώς και σε θέματα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ.

Το δεύτερο μέρος αφορά στην ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία, οδηγιών της ΕΕ φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου, που αφορούν μεταξύ άλλων τους μηχανισμούς επίλυσης διαφορών στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας σχετικά με δηλωτέες διασυνοριακές ρυθμίσεις.

Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών υπουργείου Υγείας από τον Βασίλη Κικίλια
α) Κύρωση των από 23.6.2020 επιμέρους συμβάσεων δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος ύψους 400 εκατ. ευρώ περίπου, για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!