Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πέτσας: Χρειάζονται προνόμια στους εμβολιασμένους – μέσα Ιουνίου οι αποφάσεις
[Protagon]: Πέτσας: Χρειάζονται προνόμια στους εμβολιασμένους – μέσα Ιουνίου οι αποφάσεις

[Protagon]: Πέτσας: Χρειάζονται προνόμια στους εμβολιασμένους – μέσα Ιουνίου οι αποφάσεις

Καθώς οι εμβολιασμοί ναι μεν προχωρούν στη χώρα μας, αλλά παρουσιάζονται και αρκετές περιφέρειες και ηλικιακές ομάδες με χαμηλότερο του επιθυμητού ποσοστό εμβολιασμών, οι ειδικοί προβληματίζονται και η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να επιταχύνει το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Την αναγκαιότητα της παροχής προνομίων στους εμβολιασμένους, για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί των εμβολιασμών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένα σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας», τόνισε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο υπουργός ανέφερε ότι εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους, όπως μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν κ.α.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Οσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα, ανέφερε πως αρχικά είχε ειπωθεί για 1.018 όταν γινόταν ο πρώτος σχεδιασμός ενώ πλέον έχουν φτάσει 50% πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό.

Εξάλλου, όπως είχε σημειώσει νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, είχε επισημάνει την κρισιμότητα των εμβολιασμών, καθώς, «δνε μπορούμε να προχωρήσουμε με συνθήκες μεταδοτικότητας τον χειμώνα και ποσοστό εμβολιασμού χαμηλότερο από το 60-70%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!