Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πέθανε η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού
[Protagon]: Πέθανε η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού

[Protagon]: Πέθανε η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού.

Είχε δραστηριοποιηθεί στο πεδίο των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων από το 1997. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενική γραμματέας στο ΣΑΤΤΕ, την πρώτη τρανς οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών ως το 2004. Είχε ακόμη ενεργή ανάμειξη στον ΛΟΑΤΚΙ εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείου «Πολύχρωμος Πλανήτης».

Υπήρξε τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, αλλά και εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Διατέλεσε επίσης μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και μέλος της Επιτροπής για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα. Με αυτή την ιδιότητα είχε βρεθεί πριν από λίγους μήνες, με άλλα μέλη της Επιτροπής, στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Μαρίνα Γαλανού, δεύτερη από αριστερά, με άλλα μέλη της επιτροπής συνομιλούν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 29 Ιουνίου 2021 | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ως πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), από το 2010 ως σήμερα έδωσε μεγάλους αγώνες για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας. Πρόσφατα είχε εκδώσει βιβλίο με έρευνα του ΣΥΔ για τους ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!