Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων»
[Protagon]: Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων»

[Protagon]: Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων»

Το επώνυμό του το πλέον κοινότυπο στη χώρα. Ομως στο άκουσμά του, Χρήστος Παπαδόπουλος, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 1980, σχεδόν ξεχνούσες και τον δικτάτορα –ο αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων», όπως είχε βαφτιστεί τότε η συμμορία του από τον Τύπο, είχε σοκάρει το πανελλήνιο όταν το 1987 αποκαλύφθηκε η δράση του: σκότωνε συστηματικά ηλικιωμένους, αρπάζοντάς τους την κληρονομιά, πλαστογραφώντας τις διαθήκες. Αυτός ο άνθρωπος πέθανε σε ηλικία 82 ετών, στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα».

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ήταν άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας. Δικηγόρος, οικογενειάρχης άνθρωπος και είχε διατελέσει δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας. Ωστόσο το 1987 έγινε ευρέως γνωστός στο πανελλήνιο εξαιτίας της διαβόητης εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ήταν αρχηγός.

Ηταν το Πάσχα του 1987, όταν για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια και πολυετή δράση της συμμορίας. Τα μέλη της οργάνωσης του Παπαδόπουλου επί σχεδόν μία επταετία προσέγγιζαν ηλικιωμένους για να εκτιμήσουν την οικονομική τους επιφάνεια και στη συνέχεια τους δολοφονούσαν για να επωφεληθούν από τις διαθήκες τους, τις οποίες πλαστογραφούσαν.

Αυτό που είχε σοκάρει δεν ήταν μόνο η μεθοδικότητα των μελών της «Εταιρείας Δολοφόνων» που σκότωνε αδίστακτα ηλικιωμένους, αλλά και το γεγονός ότι όπως και ο αρχηγός τους ήταν όλοι τους πολίτες της διπλανής πόρτας: κανείς τους δεν ήταν σεσημασμένος, όλοι ήταν καθημερινοί οικογενειάρχες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!