Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Περιοδεία Μέρκελ σε Σερβία και Αλβανία λίγο πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία
[Protagon]: Περιοδεία Μέρκελ σε Σερβία και Αλβανία λίγο πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία

[Protagon]: Περιοδεία Μέρκελ σε Σερβία και Αλβανία λίγο πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία

Τη Σερβία και την Αλβανία, δύο χώρες που επιθυμούν την ένταξή τους στην ΕΕ αν και δεν έχουν ακόμη το σχετικό καθεστώς, επέλεξε να επισκεφτεί η Αγκελα Μέρκελ λίγο πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία και την ευρωπαϊκή σκηνή.

Η καγκελάριος της Γερμανίας πραγματοποιεί από τη Δευτέρα επίσημη επίσκεψη στην Σερβία και την Αλβανία (θα είναι εκεί την Τρίτη).

Στο Βελιγράδι η Μέρκελ με την επίσκεψη της, αναφέρουν αναλυτές, διαμηνύει ότι το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις χώρες των Βαλκανίων παραμένει έντονο και αφήνει παρακαταθήκη στον διάδοχο της να εντάξει στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση όλων των χωρών της περιοχής.

Την Ανγκελα Μέρκελ στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου υποδέχθηκε προσωπικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάτι που δεν συνηθίζεται όταν πρόκειται για επισκέψεις πρωθυπουργών.

Κατά την συνάντηση Βούτσιτς -Μέρκελ κυριάρχησαν θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, αλλά και διμερή θέματα κυρίως οικονομικού χαρακτήρα. Η Γερμανία αποτελεί εξάλλου τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Σερβίας ενώ οι γερμανικές εταιρείες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ξένων επενδύσεων.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων αποτελούσε πάντα για την ίδια θέμα γεωστρατηγικής σημασίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα παραμείνει και για τον διάδοχό της στην καγκελαρία. Επισήμανε ότι είναι ανάγκη να επισπευστούν οι μεταρρυθμίσεις κυρίως στον τομέα της δικαιοσύνης όπου υπήρξε καθυστέρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!