Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πελώνη: Τεστ και για τους ανηλίκους από έξι ετών για την είσοδο στη χώρα – βελτιώνεται σταθερά η επιδημιολογική εικόνα
[Protagon]: Πελώνη: Τεστ και για τους ανηλίκους από έξι ετών για την είσοδο στη χώρα – βελτιώνεται σταθερά η επιδημιολογική εικόνα

[Protagon]: Πελώνη: Τεστ και για τους ανηλίκους από έξι ετών για την είσοδο στη χώρα – βελτιώνεται σταθερά η επιδημιολογική εικόνα

Τη σταθερή βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επαναλαμβάνοντας πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός των πολιτών ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.«Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται αλλά παραμένει ευμετάβλητη», ανέφερε η κυρία Πελώνη ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

«Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει συνεχή αλλά αργή αποκλιμάκωση και σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικές εξάρσεις. Η συχνότητα των νέων κρουσμάτων σε ενήλικες άνω των 60 ετών έχει μειωθεί σημαντικά και η διάμεση ηλικία των νέων φορέων έχει κατέλθει στα 36 έτη. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται», ενώ «οι νοσηλευόμενοι στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι», σημείωσε.

Τα στοιχεία αυτά, τόνισε η εκπρόσωπος, επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ και κυρίως των εμβολιασμών και ταυτόχρονα υποδεικνύουν ότι οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας αλλά και να αποτρέψουμε νέα έξαρση.

«Έχουμε ευθύνη να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ασπίδα προσωπικής προστασίας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας στη χώρα μας», γιατί «ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία», επανέλαβε στη σχετική αναφορά της η Αριστοτελία Πελώνη.

Στη συνέχεια της ενημέρωσης, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης έκανε ειδική αναφορά στους δύο νέους διαδραστικούς χάρτες που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιασμού σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας (και δήμου στα νησιά).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!