Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πελώνη: Φτάσαμε το 1 εκατ. εμβολιασμένους
[Protagon]: Πελώνη: Φτάσαμε το 1 εκατ. εμβολιασμένους

[Protagon]: Πελώνη: Φτάσαμε το 1 εκατ. εμβολιασμένους

Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας, αλλά σήμερα φτάσαμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμένους, τόνισε την Τρίτη σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη,

«Είμαστε στο τρίτο κύμα, όσο όμως θα προχωράμε τους εμβολιασμούς τόσο θα το αφήνουμε πίσω μας. Πριν από λίγη ώρα φτάσαμε στους 1 εκατ. εμβολιασμένους», δήλωσε η κυρία Πελώνη, αναδεικνύοντας παράλληλα τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση και στα self tests, τα οποία θα προστεθούν στα χιλιάδες τεστ που γίνονται καθημερινά για την επιδημιολογική επιτήρηση από τον ΕΟΔΥ.

«Στόχος είναι τα τεστ να δηλώνονται, ώστε να υπάρξει εντοπισμός ασυμπτωματικών ασθενών και καλύτερη ιχνηλάτηση και κατόπιν να ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για καραντίνα, αυτοπεριορισμό και ό,τι άλλο προβλέπεται. Η Ελλάδα καθιερώνει πρώτη πανευρωπαϊκά την εύκολη διάθεση και ευρύτατη χρήση αυτών των test για την εβδομαδιαία αυτοπαρακολούθηση των πολιτών. Τα τέσσερα self test τον μήνα που παρέχονται σε κάθε πολίτη, θα γίνονται εύκολα στο σπίτι, θα παρέχονται δωρεάν με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και δεν υπάρχει κάποιο άλλο αντίτιμο», επισήμαιναν κυβερνητικές πηγές τη Δευτέρα και την Τρίτη η εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τα self tests θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες από τις αρχές Απριλίου.

«Τα self-tests θα είναι διαθέσιμα στις αρχές Απριλίου, η διάθεσή και σε άλλες χώρες, στη Γερμανία όμως για παράδειγμα, τα προσφέρει με κόστος, εμείς ακολουθούμε μια στρατηγική που θα δώσει επιτήρηση των ασυμπτωματικών και θα επιτύχουμε αποδοτική ιχνηλάτηση δωρεάν για τους πολίτες», ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!