Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πελώνη: Από σήμερα θα γίνονται περισσότεροι από 50.000 εμβολιασμοί την ημέρα
[Protagon]: Πελώνη: Από σήμερα θα γίνονται περισσότεροι από 50.000 εμβολιασμοί την ημέρα

[Protagon]: Πελώνη: Από σήμερα θα γίνονται περισσότεροι από 50.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Τον Απρίλιο εκτιμάται ότι θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμοί -σχεδόν όσοι έγιναν από την αρχή μέχρι σήμερα- ενώ το Μάιο και τον Ιούνιο θα έχουμε ακόμη περισσότερα εμβόλια. Από σήμερα, ο μέσος όρος αριθμός εμβολιασμών ανά ημέρα αναμένεται να ξεπερνά τους 50.000, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο briefing της Δευτέρας, θέλοντας να καταδείξει πόσο σημαντική είναι η επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας.

«Δίνουμε τώρα τις τελευταίες μάχες σε έναν πόλεμο που ήδη κερδήθηκε από την επιστήμη και είναι ανάγκη να κάνουμε υπομονή για να διανύσουμε τα τελευταία χιλιόμετρα του Μαραθωνίου. Αποδεικνύεται ήδη ότι ο εμβολιασμός, μπορεί να τερματίσει την δοκιμασία που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος και να φέρει το ξημέρωμα της επόμενης μέρας. Στο Ισραήλ και τη Μ. Βρετανία όπου υπήρξε σημαντική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, παρατηρείται μεγάλη μείωση κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων», σημείωσε ενδεικτικά η κυρία Πελώνη.

«Θετικό, όμως», πρόσθεσε, «είναι και το αποτύπωμα των εμβολιασμών στη χώρα μας, καθώς παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 75 ετών, αλλά και στους συμπολίτες μας 60-64 ετών, που άρχισαν να εμβολιάζονται μόλις πριν έναν μήνα».

Στο μεταξύ, επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, έχουν ήδη αυξηθεί στα 1.073 τα εμβολιαστικά κέντρα, δηλαδή 55 περισσότερα από τα 1.018 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί και υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για πολύ περισσότερους εμβολιασμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!