Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Η Παυλίδης ΑΕ εξαγόρασε μεγάλο λατομείο στη Βουλγαρία
[Protagon]: Η Παυλίδης ΑΕ εξαγόρασε μεγάλο λατομείο στη Βουλγαρία

[Protagon]: Η Παυλίδης ΑΕ εξαγόρασε μεγάλο λατομείο στη Βουλγαρία

Ενα βαλκανικό τόξο με τα σημαντικότερα λατομία στις γειτονικές χώρες της Ελλάδας ολοκλήρωσε η ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ η οποία προχώρησε στην εξαγορά της DIONYSSOMARBLE BULGARIA. Πρόκειται για εξαγορά 100% των μετοχών της εταιρείας, η οποία έχει στην κατοχή της τα δυο μεγαλύτερα λατομεία εξόρυξης του ασβεστολιθικού υλικού vratza (limestone). Η δυναμικότητα των νέων λατομείων ανέρχεται σε 60.000 τόνους ετησίως!

Οπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, ο ασβεστόλιθος vratza είναι γνωστός από αρχαιοτάτων χρόνων και έχει επιλεγεί σε πολλά μνημειώδη έργα. Κατά τη διάρκεια των ετών, το vratza έγινε παγκοσμίως γνωστό, λόγω των άριστων διακοσμητικών και τεχνικών προδιαγραφών του, ενώ είναι διαδεδομένο σε πολλές χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Είναι ευρέως γνωστό ως υλικό υψηλής ποιότητας τόσο για εξωτερικές όψεις, όσο και για διακοσμήσεις εσωτερικών επιφανειών. Κάποια από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα, στα οποία χρησιμοποιήθηκε το vratza είναι το Leopold Museum-Vienna, Frankfurt Main Opera Tower, London BAPS Shri Swaminarayan Mandir, Louis Vuitton-Berlin, Kempinski Gold Coast Hotel -City Accra κ.α.

Το μουσείο Λεοπόλδου στη Βιέννη

Μετά την εξαγορά αυτή υλοποιείται ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας για την κατοχή των μεγαλύτερων λατομικών εκμεταλλεύσεων σε όλες τις γειτονικές χώρες.

Eτσι ο όμιλος ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ διαχειρίζεται πλέον τα κορυφαία λατομεία στην Βόρεια Μακεδονία (Sivec), στην Αλβανία (Perla) και στην Βουλγαρία (Vratza).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!