Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Γ. Παυλάκης: «Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ήδη αρχίσει…»
[Protagon]: Γ. Παυλάκης: «Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ήδη αρχίσει…»

[Protagon]: Γ. Παυλάκης: «Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ήδη αρχίσει…»

Την άποψη ότι το 4ο κύμα της πανδημίας είναι ήδη εδώ εξέφρασε ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης, Διευθυντής του τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου (ΗΠΑ) και μέλος της Ανώτερης Βιοιατρικής Ερευνητικής Υπηρεσίας. Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, ο διακεκριμένος επιστήμονας τόνισε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, πως «αν συνεχιστεί η κατάσταση έτσι, χωρίς άμεση αλλαγή πορείας, επειδή το στέλεχος Δ διπλασιάζει τα κρούσματα ανά εβδομάδα ή λιγότερο, τότε σε μία θα είναι διπλάσια και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια» ενώ χαρακτήρισε «μύθο» την πληροφορία ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού δεν είναι παθογόνος. «Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ινδία;» αναρωτήθηκε…

Εκτίμησε δε πως «το Φθινόπωρο θα αρχίσουμε μια κατάσταση που δεν θα είναι διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα».

Ειδικά για την Κρήτη, ο Γιώργος Παυλάκης τόνισε πως είναι από τα μέρη που έχουν ήδη προδιαγράψει την πορεία τους λόγω πολλών επαπειλούμενων μολύνσεων: «Οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες. Από εδώ και πέρα δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα περιστατικά αλλά πολλά κρούσματα μαζί…»

Αναλυτικά το βίντεο με την παρουσία του διάσημου ερευνητή στο OPEN…

ύσκλε

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!