Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πατέλης: Η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον τρία ανοιχτά ομοφυλόφιλα στελέχη
[Protagon]: Πατέλης: Η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον τρία ανοιχτά ομοφυλόφιλα στελέχη

[Protagon]: Πατέλης: Η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον τρία ανοιχτά ομοφυλόφιλα στελέχη

Την δική του εμπειρία με το coming out και τις αντιδράσεις που είχε, αλλά και για τα μέλη της κυβέρνησης που είναι ομοφυλόφιλοι μίλησε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης στον Φώτη Σεργουλόπουλο.

Στη συζήτηση, σε podcast της LiFO , ο κ. Πατέλης είπε για τη δημόσια δήλωση του ίδιο τον περασμένο Ιούνιο ότι είναι ομοφυλόφιλος: «Για μένα αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω και που θα έκανα έτσι κι αλλιώς».

Για τα σχόλια που δέχτηκε για τη συνέντευξη στην «Καθημερινή» , ο κ. Πατέλης είπε ότι υπήρξαν, εκτός από τα θετικά, «οι γνωστές γκρίνιες από τα Μακελειά και την Δημοκρατία» αλλά και από αριστερές εφημερίδες όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών». Αρνητικά σχόλια έγιναν και ακτιβιστικές οργανώσεις. «Εγώ αυτό που θα έλεγα είναι ότι αν ο σκοπός μας είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας, πρέπει να αποδεχόμαστε τους πάντες. Αυτό θα πει ότι, ακόμα και για τις ακτιβιστικές οργανώσεις, πρέπει να αποδέχονται ανθρώπους οι οποίοι πιθανώς να μην έχουν τις ίδιες καταβολές με εκείνους ή εκείνες», είπε σχετικά.

Πρόσθεσε: «Προφανώς είμαι γκέι και προφανώς είμαι σύμβουλος του πρωθυπουργού. Κάθε ομοφυλόφιλος ξέρει ότι κάποια στιγμή στην ζωή του θα πρέπει να πει στους άλλους ότι είναι ομοφυλόφιλος και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό και που τον ορίζει και που δεν τον ορίζει».

Εξέφρασε ακόμη την πίστη του ότι «οι άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης έχουν μία υποχρέωση -ας το πούμε- να βοηθήσουν και αυτούς που ίσως είναι σε πιο μειονεκτική θέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!