Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Παρίσι: «Ζώνες χωρίς καμάκια» για την ασφάλεια των γυναικών
[Protagon]: Παρίσι: «Ζώνες χωρίς καμάκια» για την ασφάλεια των γυναικών

[Protagon]: Παρίσι: «Ζώνες χωρίς καμάκια» για την ασφάλεια των γυναικών

Η Μαρλέν Σκιαπά είναι υπουργός στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, με χαρτοφυλάκιο αρμόδιο και για την ισότητα των δύο φύλων. Τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστεί στη γαλλική ειδησεογραφία επειδή ανακοίνωσε νέα μέτρα εναντίον όσων παρενοχλούν γυναίκες στη μέση του δρόμου, σε πλατείες, σταθμούς, κ.λπ.

Ενα από τα μέτρα για τα οποία μίλησε η υπουργός είναι η δημιουργία «ζωνών χωρίς καμάκια», οι οποίες υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσουν αυτές που τώρα κρίνονται επικίνδυνες για τις Γαλλίδες. Οπως ευκόλως αντιλαμβάνεται ο καθένας, καθοριστικό ρόλο στην προσδοκώμενη αλλαγή θα παίξει η σκληρή αστυνόμευση.

Πέρα από τα περίχωρα-γκέτο των αραβικής καταγωγής Γάλλων και τα καρτιέ των μεταναστών, πλέον είναι πολλές και οι γειτονιές της καθαυτό πόλης (ιδιαιτέρως ακριβής, κατά τα λοιπά) στις οποίες μία γυναίκα είναι αδύνατον να περπατήσει σε δημόσιο χώρο χωρίς να υποστεί κάποια λεκτική ή άλλης μορφής βία.

Υπάρχουν ακόμη και καθαρά εγκληματικές συμπεριφορές ανεξάρτητες από το σεξ, όπως φαίνεται και από ένα τιτίβισμα της υπουργού: κάποιος δεν δίστασε να σπρώξει μία γυναίκα από τα σκαλοπάτια σταθμού του μετρό στο 18ο Διαμέρισμα! Απίθανα πράγματα…

Το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις στο Παρίσι –και έχει επιπτώσεις και στον τουρισμό της πόλης-, αν και από το 2018 υπάρχει νόμος που τιμωρεί τη «σεξιστική συμπεριφορά» σε δημόσιους χώρους και επιβάλλει πρόστιμα πολύ τσουχτερά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!