Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Παρίσι: Θεατρικές παραστάσεις πίσω από κλειστές πόρτες
[Protagon]: Παρίσι: Θεατρικές παραστάσεις πίσω από κλειστές πόρτες

[Protagon]: Παρίσι: Θεατρικές παραστάσεις πίσω από κλειστές πόρτες

Επισήμως, τα θέατρα στο Παρίσι είναι κλειστά, εξαιτίας του νέου κύματος κρουσμάτων κορονοϊού. Ανεπισήμως, όμως, δίνονται ακόμα παραστάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, στο όνομα του «πνεύματος της αντίστασης» α λα γαλλικά…

Το προπερασμένο Σαββατοκύριακο, για παράδειγμα, μια παράσταση του σαιξπηρικού «Βασιλιά Λιρ» ανέβηκε σε παρισινό θέατρο «στα κρυφά», παρόλο που ήταν εκεί και οι κάμερες της δημοφιλούς εκπομπής, «C à vous ». Οι θεατές, «τακτικό κοινό του χώρου» όπως χαρακτηρίστηκαν, τηρούσαν το μέτρο της απόστασης, και κάποιος χωρίς μάσκα είπε στον δημοσιογράφο της εκπομπής ότι βρισκόταν εκεί για να διαμαρτυρηθεί για την «σταδιακή διάβρωση της ελευθερίας της ζωής».

Ο σκηνοθέτης του έργου, παρόλο ότι ήταν εύκολα αναγνωρίσιμος, θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του αργότερα, όταν υπερασπίστηκε την παραβίαση του κανονισμού στην οθόνη: «Εάν μια κοινωνία ξεχάσει ότι το θέατρο είναι απολύτως απαραίτητο, είναι νεκρή», είπε.

Η παρουσίαση παράνομων δραστηριοτήτων στην τηλεόραση, όπως στην περίπτωση του «Βασιλιά Λιρ», δείχνει την συνεχώς διογκούμενη αγανάκτηση των συντελεστών του θεάτρου, αναφέρουν οι New York Times . Tο 2020, τα γαλλικά θέατρα στάθηκαν πιο τυχερά από τις περισσότερες θεατρικές σκηνές της Ευρώπης, καθώς μπόρεσαν να δουλέψουν επί μήνες ανάμεσα στα δύο lockdown. Από τον Νοέμβριο, όμως, που ξεκίνησε το δεύτερο κλείσιμο, οι παραστάσεις σταμάτησαν.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε αρχικά ότι τα θέατρα επρόκειτο να ανοίξουν ξανά στις 15 Δεκεμβρίου, τα πράγματα άλλαξαν όμως γιατί δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της μείωσης των κρουσμάτων σε λιγότερα από 5.000 την ημέρα. Και μπορεί η κατάσταση να έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα 50.000 νέα κρούσματα καθημερινά τον Οκτώβριο αλλά με δεδομένο ότι εξακολουθούν να έχουν 15.000 νέα κρούσματα και σχεδόν 2.500 εισαγωγές σε νοσοκομεία καθημερινά, η απαγόρευση της λειτουργίας των θεάτρων ανανεώθηκε και πάλι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αναφέρει το Variety.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!