Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο
[Protagon]: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο

[Protagon]: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο

Τέσσερις μέρες. Τόσο κράτησαν οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου Πολιτισμού και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη ότι δεν υφίσταται θέμα, στη σκιά των όσων ακούγονται τελευταία στον χώρο του θεάτρου για ανάρμοστες συμπεριφορές.

Το Σάββατο, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε:

«Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου».

Από το υπουργείο Πολιτισμού δόθηκε στη δημοσιότητα και η επιστολή παραίτησης του κ. Λιγνάδη.

«Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωση μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μού υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνηση μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω από όλα και να προστατέψω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα. Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντι τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτό στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!