Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Παρέμβαση Πάπα Φραγκίσκου για τη δολοφονία Φλόιντ: Ο ρατσισμός είναι αμαρτία
[Protagon]: Παρέμβαση Πάπα Φραγκίσκου για τη δολοφονία Φλόιντ: Ο ρατσισμός είναι αμαρτία

[Protagon]: Παρέμβαση Πάπα Φραγκίσκου για τη δολοφονία Φλόιντ: Ο ρατσισμός είναι αμαρτία

«Αμαρτία» είναι οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, την Τετάρτη, αναφερόμενος στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠ, ενώ παράλληλα, καταδίκασε τις βίαιες αντιδράσεις που ακολούθησαν.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε να κλείνουμε τα μάτια σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ή αποκλεισμού και να προσποιούμαστε ότι υπερασπιζόμαστε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο Πάπας.

Ο Πάπας και οι καρδινάλιοι στο Βατικανό, την Τετάρτη

«Την ίδια ώρα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η βία τις τελευταίες νύχτες είναι αυτοκαταστροφική.

»Τίποτε δεν κερδίζεται με τη βία, ενώ αυτά που χάνονται είναι πολλά. Παρακολουθώ με μεγάλη ανησυχία τις επώδυνες κοινωνικές ταραχές που σημειώθηκαν στο έθνος σας αυτές τις μέρες, μετά τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

»Σήμερα ενώνω τη φωνή μου με την Εκκλησία του Αγίου Παύλου και τη Μινεάπολη και με τις ΗΠΑ για να προσευχηθώ για την ανάπαυση της ψυχής του Τζορτζ Φλόιντ και για όλους όσους έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αμαρτίας του ρατσισμού.

»Προσευχόμαστε για την ανακούφιση των συντετριμμένων οικογενειών και φίλων και προσευχόμαστε για την εθνική συμφιλίωση και την ειρήνη, στις οποίες προσβλέπουμε», κατέληξε ο Ποντίφικας, απευθυνόμενος στους πιστούς στις ΗΠΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!