Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Παρέμβαση Μητσοτάκη: Ο,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για την Εκκλησία
[Protagon]: Παρέμβαση Μητσοτάκη: Ο,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για την Εκκλησία

[Protagon]: Παρέμβαση Μητσοτάκη: Ο,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για την Εκκλησία

«Ο κόσμος όλος αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας. Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας. Σε αυτήν τη συγκυρία, οποιοσδήποτε εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος». Με αυτά τα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το πολύ σημαντικό διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης για την κρίση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε γιατί ελήφθησαν τα εσπευσμένα μέτρα με το κλείσιμο των σχολικών δομών –«μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση», όπως είπε– μίλησε για τους στόχους του συστήματος υγείας, για το πλήγμα που θα δεχτεί η οικονομία, ενώ απευθύνθηκε στα παιδιά που ξαφνικά θα βρεθούν με πολύ ελεύθερο χρόνο. «Προσοχή στους παππούδες και στις γιαγιάδες, καλύτερα να μείνετε μακριά τους» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας, ότι οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτήν τη δύσκολη μάχη με τον Covid-19.

Ωστόσο ξεχωριστό, πολιτικό, ενδιαφέρον είχε η παρέμβασή του στο θέμα που όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, απασχόλησε τον δημόσιο διάλογο τις τελευταίες ημέρες. Το θέμα των εκκλησιαστικών τελετουργιών και πώς αυτές δεν είναι συμβατές με τα αναγκαία μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του ιού στη χώρα μας.

«Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες: ο,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!