Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα έκτροπα της Σταυρούπολης ζήτησε η Νίκη Κεραμέως
[Protagon]: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα έκτροπα της Σταυρούπολης ζήτησε η Νίκη Κεραμέως

[Protagon]: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα έκτροπα της Σταυρούπολης ζήτησε η Νίκη Κεραμέως

Αφού το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 20υ ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μετατράπηκε επί δύο ημέρες σε πεδίο μάχης μεταξύ ακροδεξιών κουκουλοφόρων -υπό την «ομπρέλα» μάλιστα της εκτός νόμου Χρυσής Αυγής- και φοιτητών που διαμαρτύρονταν για τη δράση του εν λόγω θύλακα στο σχολείο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Και γνωστοποιείται ότι με αναφορά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης «ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

«Η βία δεν είναι ανεκτή σε κανένα κράτος δικαίου. Και εμείς, αυτή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα σχολεία μας χώρος αντιπαράθεσης για κανέναν λόγο έστω κι αν εμμέσως εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Το σχολείο θα ανοίξει άμεσα, θα λυθεί το θέμα με την παρέμβαση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων», δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Το θέμα», σημείωσε, «δεν είναι αμιγώς παιδαγωγικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!