Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Παράταση εργασιών -και ταλαιπωρίας- στον Φαληρικό Ορμο. «Γαϊτανάκι» ευθυνών Πατούλη-Δούρου
[Protagon]: Παράταση εργασιών -και ταλαιπωρίας- στον Φαληρικό Ορμο. «Γαϊτανάκι» ευθυνών Πατούλη-Δούρου

[Protagon]: Παράταση εργασιών -και ταλαιπωρίας- στον Φαληρικό Ορμο. «Γαϊτανάκι» ευθυνών Πατούλη-Δούρου

Οπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με άλλα οδικά -κυρίως- έργα, και αυτό της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου δείχνει χωρίς τέλος. Οι εργασίες άρχισαν επί των ημερών της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια (τις διαφήμιζε μάλιστα με ειδικά σποτ) και μέχρι και σήμερα, επί Πατούλη, συνεχίζονται χωρίς να διακρίνεται κάπου ο ορίζοντας της περάτωσής τους.

Και παρά τις εξαγγελίες του σημερινού περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, ότι το έργο θα τελείωνε εντός του 2020, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ήρθε να δώσει μία ακόμη παράταση στην ολοκλήρωση της α’ φάσης του έργου του Φαληρικού Όρμο, μεταθέτοντας την ημερομηνία περάτωσής του για τον Νοέμβριο του 2021!

Αυτό σημαίνει, υπογραμμίζει ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», ότι η περάτωση του έργου -και η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών- παρατείνεται για ακόμη έξι μήνες χωρίς βεβαίως από την πορεία των έργων να είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί και άλλη παράταση/εις.

Και όλα αυτά για ένα έργο που ξεκίνησε με προϋπολογισμό γύρω στα 70 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ., ενώ έχει εκτροχιαστεί κατά 100 % από το αρχικό του χρονοδιάγραμμα.

Αποτέλεσμα της νέας παλινωδίας, περιγράφει στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης του κ. Σγουρού, ήταν να αρχίσουν οι αλληλοκατηγορίες και η μετάθεση ευθυνών από την παράταξη Πατούλη σε αυτή της Δούρου και τούμπαλιν με τη μεν πρώτη να εγκαλεί τη δεύτερη ότι ξεκίνησε το έργο χωρίς εξασφαλισμένες πιστώσεις, τη δε δεύτερη να απαντά ότι η σημερινή διοίκηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της εργολαβίας σε ένα θλιβερό γαϊτανάκι ευθυνών με τους πολίτες να πληρώνουν στην κυριολεξία αλλά και μεταφορικά το «μάρμαρο» των ολιγωριών και των δύο διοικήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!